- Flere som er interessert i «Age of Conan» enn «WoW»

Og nå slår Funcom rekorder.

AKER BRYGGE (Dagbladet.no): I går ankom over hundre utenlandske journalister Oslo for å bivåne lanseringen av det norskutviklede dataspillet «Age of Conan».

Spillet, som først er å finne i norske butikker den 23. mai, blir i kveld feiret med en kjempefest i Holmenkollen med både kavalerislag og Turboneger-konsert.

Men først var det pressekonferanse på Latter på Aker Brygge, der journalistene - og en håndfull heldige guild-ledere fra hele verden - fikk et lengre innblikk i hva «Age of Conan» dreier seg om.

Etter et par times framvisning av blant annet raid- og siege-spilling, slo Dagbladet.no av en prat med noen av de tilreisende journalistene. Forhåpningene til spillet var generelt gode, skulle det vise seg.

- Vi har et system som måler «pulsen» på interessenivået for spill på nettsiden vår. «Age of Conan» har lenge ligget på førsteplass, selv over «World of Warcraft», sier John «Boomjack» Hoskin, redaktør for den anerkjente MMO-siden Ten Ton Hammer til Dagbladet.no.

Denne tendensen forsterkes ytterligere av en fersk pressemelding som Funcom i dag sendte ut. Der forteller de at det var over én million mennesker som meldte seg til betatesting av «Age of Conan».

- Vi har ikke klart å finne noen høyere beta-tall for et MMO-spill i den vestelige verden. Vi tror dette utgjør det største antallet påmeldinger til en beta i sjangerens historie, skriver salgs- og markedssjef Morten Larssen i pressemeldingen.

- Flere som er interessert i «Age of Conan» enn «WoW»