Flere Tupac-utgivelser på gang?

Death Row Records solgt.

(Dagbladet.no): Det velrenommerte plateselskapet Death Row har blitt solgt for 24 millioner dollar - noe som tilsvarer nær 120 millioner norske kroner.

Den nye eieren heter Global Music Group (GMG), og er en uavhengig amerikansk label med base i New York.

Med på kjøpet har GMG fått hele Death Rows backkatalog og alle artistkontrakter, skriver BBC og flere andre medier i dag.

Nye Tupac-låter?

Backkatalogen inneholder flere legendariske hip-hop-album: Deriblant Dr. Dres «The Chronic» fra 1992, i tillegg til Snoop Doggs klassiske debutskive «Doggystyle» fra året etterpå.

Anthony Davi Jr, direktør i Global Music Group, sier i en pressemelding til Associated Press at han planlegger å få «de beste økonomiske resultatene fra backkatalogen, og bidra til langsiktig styring av artistenes utgivelser».

Det ryktes også at Global Music Group nå kan sitte på flere uutgitte Tupac Shakur-låter.

Og dermed knytter det seg forventninger til om selskapet planlegger å lansere disse i nærmeste framtid. Tupac Shakur døde som kjent etter en skuddveksling i 1996.

OVER OG UT: Legendariske Death Row Records har blitt solgt for 24 millioner dollar. Grunnlegger Marion «Suge» Knight til høyre for Tupac Shakur. Foto: AP PHOTO og REUTERS
OVER OG UT: Legendariske Death Row Records har blitt solgt for 24 millioner dollar. Grunnlegger Marion «Suge» Knight til høyre for Tupac Shakur. Foto: AP PHOTO og REUTERS Vis mer

Vold og gjeld

Plateselskapet Death Row ble stiftet i 1989 av hip-hop-mogulen Marion «Suge» Knight. Death Row og Knight hadde sin storhetstid på tidlig 90-tall - men problemene ble etter hvert mange for den Compton-fødte plateselskapsdirektøren. 

Rundt tusenårsskiftet kollapset selskapet - som en følge av gjeld og elendig ledelse. Mye av dette kan skrives tilbake til «Suge» Knight selv: Mannen har flere fengselsdommer bak seg, og voldshistoriene er mange.

Et ubekreftet rykte er at Knight skal ha holdt den hvite rapperen Vanilla Ice hengende over en hotellbalkong på midten av 90-tallet - bare for å få Ice til å gi fra seg royalty-rettigheter til megahitten «Ice ice baby».

Flere Tupac-utgivelser på gang?
DOKTOR\'N: Dr. Dre gjorde stor suksess og solgte bøttevis av skiva «The Chronic» i 1992.
HUNDEDEBUT: Snoop Dogg gav ut debutskiva «Doggystyle» på Death Row i 1993.