Flere TV 2-profiler bekymret

«Dokument 2»s «far», Gerhard Helskog, mener historie går tapt om magasinet legges ned.

BEKYMRET: Tidligere «Dokument 2»-profil Gerhard Helskog mener programmet er en institusjon i norsk journalistikk. Foto: SCANPIX
BEKYMRET: Tidligere «Dokument 2»-profil Gerhard Helskog mener programmet er en institusjon i norsk journalistikk. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): TV 2 må fram med sparekniven for tredje gang på halvannet år.

150 millioner skal kuttes som følge av en inntektssvikt på 400 millioner kroner. 100 ansatte i selskapet må gå, og det eldste dokumentarprogrammet i norsk TV-journalistikk, «Dokument 2», blir sannsynligvis lagt ned fra nyttår.

- Veldig bekymretEn av de mest kjente TV 2-profilene, tidligere «Dokument 2»-journalist Gerhard Helskog, reagerer med bekymring på nyheten. Helskog var med og startet dokumentarprogrammet ved TV 2s fødsel i 1992.

- Jeg er veldig bekymret over dette. I 17 år har «Dokument 2» bygget et fagmiljø som er helt spesielt. Etter hvert kom NRK med Brennpunkt. Men «Dokument 2»  har det eldste miljøet, og veldig dyktige journalister. Jeg er ikke bekymret for dem som jobber der, de er så dyktige og ettertraktede at de får seg jobb uansett, sier Helskog.

Han mener det vil bli vanskelig for TV 2 å bygge opp et tilsvarende journalistisk miljø dersom kanalen skulle angre avgjørelsen om nedlegging.

- Det er vanskelig å erstatte «Dokument 2». Man får ikke den samme kompetansen hvis man kjøper ferdigproduserte dokumentarer fra produksjonsselskaper, mener han. - Historie går taptI et intervju om nedleggelsen lanserer imidlertid TV 2s nyhetsdirektør Kjell Øvre Helland nettopp innkjøpt materiale som en mulighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer