Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Etisk handel:

Flere veier til målet

Sikkerhet har høyeste prioritet på IKEA og produktene våre skal produseres under sikre og sunne arbeidsforhold.

SKAL VÆRE IVARETATT: Miljø, arbeidsforhold og sosiale forhold skal være like godt ivaretatt, uavhengig av om du jobber hos en IKEA-leverandør i Bangladesh, Norge eller et hvilket som helst annet sted i verden, skriver IKEA Norges bærekraftsjef. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SKAL VÆRE IVARETATT: Miljø, arbeidsforhold og sosiale forhold skal være like godt ivaretatt, uavhengig av om du jobber hos en IKEA-leverandør i Bangladesh, Norge eller et hvilket som helst annet sted i verden, skriver IKEA Norges bærekraftsjef. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Meninger

I Dagbladet 3. mai gjentar Anja Bakken Riise i Framtiden i våre hender sin oppfordring til oss i IKEA om å signere sikkerhetsavtalen «The Accord on Fire and Building Safety». Avtalen kom i stand etter den tragiske Rana Plaza-ulykken for fem år siden.

Som Bakken Riise selv påpeker, hadde ikke IKEA leveranser fra Rana Plaza-fabrikken. Men uavhengig av dette, ønsker vi Accord-avtalen velkommen og synes det er flott at flere selskaper involverer seg for å forbedre sikkerheten for arbeiderne i Bangladesh.

Vi mener det er sluttresultatet som er viktig og at det finnes flere måter å oppnå gode resultater på.

Som stort internasjonalt selskap får vi ofte henvendelser fra ulike aktører som ønsker at vi skal signere avtaler som ivaretar spesifikke bransjer eller land.

Accord-avtalen fokuserer på brann- og bygningssikkerhet i Bangladesh. Våre etiske retningslinjer IWAY ivaretar også brann- og bygningssikkerhet, men favner bredere enn Accord og omfatter i tillegg en rekke andre viktige områder innen medarbeiderrettigheter og miljømessige- og sosiale forhold.

Gjennom IWAY stiller vi de samme tøffe kravene til alle leverandørene våre, på tvers av bransjer og land.

Miljø, arbeidsforhold og sosiale forhold skal være like godt ivaretatt, uavhengig av om du jobber hos en IKEA-leverandør i Bangladesh, Norge eller et hvilket som helst annet sted i verden.

IWAY ligger tilgjengelig på IKEA.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media