Flertall for å la Høyblokka stå

Av de som skal si sin mening om nytt regjeringskvartal i dag, sier ingen ja til å rive Høyblokka.

FOR BEVARING Et flertall av de som deltar på et åpent møte i regjeringskvartalets framtid er for bevaring viser en ringerunde Dagbladet har foretatt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FOR BEVARING Et flertall av de som deltar på et åpent møte i regjeringskvartalets framtid er for bevaring viser en ringerunde Dagbladet har foretatt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag inviterer kommunal og moderniseringsminister, Jan Tore Sanner, 13 instanser til et åpent høringsmøte om framtiden til regjeringskvartalet. En ringerunde til deltakerne viser et klart flertall for å bevare høyblokka.

Har tatt for lang tid Daglig leder i Oslo bys vel, Jan Sigurd Østberg, ber regjeringen bevare Høyblokka. Han mener avklaringen burde kommet for lenge siden.

- Det er en skandale at politikerne har brukt to og et halvt år på å klø seg i hodet. I etterkant av 11. september-terroren mot Pentagon ble bygget reparert omgående og de fysiske sårene ble visket ut, sier Østberg.

Byråd for byutvikling i Oslo kommune, Bård Folke Fredriksen, går også inn for bevaring av Høyblokka.

- For byrådet er det svært viktig å sikre et levende sentrum og  at regjeringskvartalet ikke blir en lukket «festning». Slik vi ser det er det ingen motsetning mellom dette og bevaring av Høyblokka, skriver Folke Fredriksen i en sms til Dagbladet.

- Bakgrunnstallene er gale - Den har en soleklar og betydelig verdi som monument, symbol og kulturminne. Det ble forsterket ved det som skjedde 22. juli, sier Ola Fjeldheim, generalsekretær i Fortidsminneforeningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer