Flertallets forbannelse

Den politiske innsidehandel i regjeringskvartalet avskjærer den frie politiske meningsdannelse og reduserer Stortinget til et slags overflødig vedheng til regjeringsapparatet.

Stortingsrepresentant

Inge Lønning i et debattinnlegg

i Dagbladet

«Det er på tide at vi får et mye mer åpent Storting.

Saker som kan få helt ødeleggende innvirkning på demokratiet skal og må aldri bli gjenstand for forhandlinger på et bakrom.

Torbjørn

«Jeg tror det vil bli lenge til ordet «flertallsregjering» blir et godt salgsargument ved et valg. Denne perioden har vist maktarroganse til tusen og faren ved at småpartier trumfer igjennom en sak som støttes av en svært liten del av befolkningen.

Mr Mac«I Norge har vi parlamentarisme. Det betyr at ingen regjering kan regjere uten Stortingets tillit. I denne regjeringen er det store interne uenigheter, og de gjør opp seg imellom, ikke på Stortinget, men i regjeringens bakrom, som vi så et stygt eksempel på i den siste blasfemisaken.

Kristian Kahrs«Tror kanskje Lønning burde ta seg en studiereise til Italia og se hva som skjer når alliansene er så sprikende som det han etterlyser...

Cujo«Ikke noe er så farlig for demokratiet som politikertretthet. Det blir for mye sukk og oppgitthet i debattene, og for lite tillit og konstruktive forslag fra klagerne.

Orf