GEOGRAFISK SPREDNING: KORO fordeler midler over hele landet, her fra kåringen av minnesmerket på Sørbråten i fjor. Fra venstre leder av kunstutvalget, Jørn Mortensen , Jonas Dahlberg som har laget vinnerutkastet og  direktøren i KORO,  Svein Bjørkås (t.h.) . Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
GEOGRAFISK SPREDNING: KORO fordeler midler over hele landet, her fra kåringen av minnesmerket på Sørbråten i fjor. Fra venstre leder av kunstutvalget, Jørn Mortensen , Jonas Dahlberg som har laget vinnerutkastet og direktøren i KORO, Svein Bjørkås (t.h.) . Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

DEBATT

Flest mulig skal oppleve kunst

I hele landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Lars Olufsen spør i «Kortreist kunststøtte» i Dagbladet 19. oktober om KORO sørger for tilstrekkelig geografisk spredning av tilskuddsmidler.

Det er et grunnleggende prinsipp for KORO at flest mulig skal kunne oppleve kunst, i hele landet. Støtteordningen til kommunale og fylkeskommunale prosjekter (KOM) er ett av KOROs tiltak for å nå dette målet.

Men geografisk fordeling er ikke det eneste kriteriet som avgjør hvem som får støtte. Vi ser også på hvordan prosjektet organiseres, bakgrunnen til prosjektledere og kunstnere og kvaliteten på prosjektet, basert på materialet KORO får tilsendt.

KOROs samfunnsoppdrag er også å bidra til at kunsten som produseres til våre felles omgivelser holder høyest mulig kvalitet. Det er viktig at de som mottar den skal oppleve kunsten som berikende og meningsfull.

I Olufsens innlegg ser han på siste tildeling fra KOM, som han omtaler som årets tildelinger. Men KOM gir sine tildelinger to ganger i året, og så sent som i mars bevilget KORO gjennom KOM-ordningen midler til blant annet flere prosjekter i Trøndelag, på Nord-Vestlandet og i Nord-Norge, som Olufsen etterlyser. Et kunstprosjekt til en havnepromenade i Florø mottar 800.000, Kunstfestivalen Land Art Fosen fikk 180.000 kroner, Steinkjer fikk 25.000 kroner til et kunstprosjekt til sine fotgjengerunderganger og to nye skoler i Troms fikk til sammen 700.000 kroner til kunst. De 21 prosjektene som får støtte fra KORO/KOM i 2015 er spredt på 12 av landets fylker.

KORO har geografisk fordeling som en viktig prioritet, selv om et isolert øyeblikksbilde kan gi et annet inntrykk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer