Flink, Jon Øystein

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Hvordan ble du forfatter?
 - Tja, si det. Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å bli forfatter. Men jeg lider av en generell arbeidsvegring, og liker godt å være hjemme for meg selv, trives særdeles godt i mitt eget selskap, da er det jo ikke noen uting å bruke tiden så konstruktivt som mulig og skrive litteratur. Etterhvert har det selvsagt blitt en besettelse, og nå er jeg avhengig av tastaturet.

- Hva er din beste leseropplevelse?
- Det har variert gjennom livet. Det begynte med Victor Hugo på ungdomsskolen, fortsatte med Bringsværd og Hovland på videregående; jeg liker alle disse også i dag. Favorittromanen min er nok «Moby Dick» av Melville, mens favorittforfatteren er definitivt Thomas Bernhard, vil særlig anbefale en bok som heter «Billigspiserne», akk ja, den er god.

- Hvordan liker du å jobbe?

- Hvis jeg hadde sagt det, ville ingen trodd meg; jeg tror det er best jeg holder det hemmelig, men jeg kan i alle fall avsløre at jeg oftest skriver om natten.

- Hvordan ser du på forholdet mellom musikk og litteratur?

- Her kunne jeg servert et nærmest endeløst svar, men det skal jeg ikke gjøre. Jeg bryr meg lite om popmusikk og særlig popmusikknostalgi (bortsett fra en og annen Beach Boys- og Hank Williams-låt, da) - men innenfor det klassiske feltet er det mer å hente: Forholdet litteratur/musikk er imidlertid mer indirekte for min del, at man kan la seg inspirere av sonatesatsformen for eksempel, sånt sludder; mens i lyrikken er det jo også en viktig sammenheng, selvsagt. For øvrig var dette viktigere for meg før; i dag anser jeg litteratur for å være litteratur og musikk som noe som befinner seg under litteraturen.

(Dagbladet.no 09.11.2005)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer