Flink, Jon Øystein

- Hvordan ble du forfatter?
 - Tja, si det. Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å bli forfatter. Men jeg lider av en generell arbeidsvegring, og liker godt å være hjemme for meg selv, trives særdeles godt i mitt eget selskap, da er det jo ikke noen uting å bruke tiden så konstruktivt som mulig og skrive litteratur. Etterhvert har det selvsagt blitt en besettelse, og nå er jeg avhengig av tastaturet.

- Hva er din beste leseropplevelse?
- Det har variert gjennom livet. Det begynte med Victor Hugo på ungdomsskolen, fortsatte med Bringsværd og Hovland på videregående; jeg liker alle disse også i dag. Favorittromanen min er nok «Moby Dick» av Melville, mens favorittforfatteren er definitivt Thomas Bernhard, vil særlig anbefale en bok som heter «Billigspiserne», akk ja, den er god.

- Hvordan liker du å jobbe?

- Hvis jeg hadde sagt det, ville ingen trodd meg; jeg tror det er best jeg holder det hemmelig, men jeg kan i alle fall avsløre at jeg oftest skriver om natten.

- Hvordan ser du på forholdet mellom musikk og litteratur?

- Her kunne jeg servert et nærmest endeløst svar, men det skal jeg ikke gjøre. Jeg bryr meg lite om popmusikk og særlig popmusikknostalgi (bortsett fra en og annen Beach Boys- og Hank Williams-låt, da) - men innenfor det klassiske feltet er det mer å hente: Forholdet litteratur/musikk er imidlertid mer indirekte for min del, at man kan la seg inspirere av sonatesatsformen for eksempel, sånt sludder; mens i lyrikken er det jo også en viktig sammenheng, selvsagt. For øvrig var dette viktigere for meg før; i dag anser jeg litteratur for å være litteratur og musikk som noe som befinner seg under litteraturen.

(Dagbladet.no 09.11.2005)