DEBATT

Flink pike, sliten pike

Å ta bedre vare på deg selv er ikke egoistisk. Tvert imot. Det er en nødvendighet.

SENK KRAVENE!: Flinke piker har lett for å bli syke piker. Sånn som jeg. For 18 år siden hadde jeg tre travle jobber og mange jern i ilden, da jeg brått ble rammet av ME, skriver forfatteren.
Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix
SENK KRAVENE!: Flinke piker har lett for å bli syke piker. Sånn som jeg. For 18 år siden hadde jeg tre travle jobber og mange jern i ilden, da jeg brått ble rammet av ME, skriver forfatteren. Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Er du en flinkis-førtis? Eller flinkis-trettis eller -femtis for den saks skyld? Driftig dame med tusen jern i ilden? Hun som fikser alt og nesten aldri legger seg syk? Hun som følger samboerens barn og deres venner i svømmehallen, mens samboeren selv er på fisketur? Hun som tar på seg ekstraarbeid på kontoret fordi den stakkars kollegaen har det så travelt?

Flinke piker arrangerer bursdager, sommerfester og vinterpikniker. For barn, venner og naboers barn. Hun er godt likt av alle og tar vare på alle. Unntatt seg selv. Det aner meg at du kjenner deg igjen - i hvert fall litt. At det ringer noen bjeller langt inne i «Jeg-må-bare-lage-middag-og-få-yngstemann-på-fotballtrening-pluss-vaske-en-maskin-før-jeg-skal-lese-videre»-hjernen din. Du er trolig veloppdragen. Gjør alt du skal. Alt som er forventet av deg og litt til.

Kanskje du skriver de beste rapportene på jobben. Lager nabolagets beste sjokoladekake. Trolig er du en super student, kollega, venninne, kjæreste, mamma. Flinke piker spiser sunt, trener nok, består eksamener og avanserer på jobb. Likevel har flinke piker lett for å bli syke piker. Sånn som jeg. For 18 år siden hadde jeg tre travle jobber og mange jern i ilden, da jeg brått ble rammet av ME. Fremdeles er jeg ikke frisk. Gjennom sykdommen har jeg blitt tvunget til å ta bedre vare på meg selv. Jeg har vært heldig. Har klart å både videreutdanne meg, oppdra tre livlige barn og gi ut to bøker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer