Flinke, uheldige Pekka

En trommis med lungekollaps, gitarstrenger som røk og elektriske anlegg som ga opp. Det er konserthistorien til Pekka Volt. Nå prøver de igjen.

Det gikk et gisp gjennom Trondheims musikkmiljø da Pekka Volts egenproduserte demo begynte å sirkulere i fjor sommer. Ikke lenge etter hadde bandet satt ny trøndersk rekord i rask signing. Med det svenske plateselskapet MNW i ryggen gikk de i studio.

18. mars i år ble EP-en «Corky Went Overboard» sluppet. Tittelkuttet spilles oftere og oftere på radio, og alle venter på albumet som kommer til høsten.

I konsertsammenheng, derimot, har ikke Pekka Volt hatt det like lett. Da de skulle ha sin etterlengtede live-debut i Trondheim i september 2001, lå trommis Andreas Olafr Stunes på sykehus med lungekollaps. På by: Larm i år holdt helsa. Det gjorde ikke gitar og basstrengene; flyten i det som kunne vært en solid forestilling, ble ødelagt. På releasekonserten for «Corky Went Overboard» ble det elektriske anlegget på BrukBar i Trondheim boverbelastet.

Men dermed skulle vel uflaksen være brukt opp, slik at Pekka Volt kan blomstre uforstyrret også som liveband.

Se Pekka Volt på Trigger på NRK1 i ettermiddag. I morgen spiller bandet på Hulen i Bergen. Les mer på hjemmesidenen til Pekka Volt.

HØY VOLT: Trondheimsbandet Pekka Volt prøver seg på nye konserter - på tross av store doser uflaks ved tidligere forsøk.