Flintstone-jentene til Stockholm

Kledd som Wilma, kona til Fred Flintstone, sang de tre jentene i Charmed seg til topps.

Kledd som Wilma, kona til Fred Flintstone, sang de tre jentene i Charmed seg til topps. Det var sjarmen og sommerfriskheten som ga dem seieren. Den kan komme langt med i EuroSong-finalen i Stockholm 13. mai. Etter å ha vært en datert schlagerfestival, som i liten grad har tatt tida på pulsen, er det norske Melodi Grand Prix-showet blitt oppdatert. Aldri har deltakerne vært yngre, og bidragene er i større grad moderne poplåter.

Sånn sett er det en positiv utvikling, men et bybilde blir aldri komplett uten originalene.

Hvis Melodi Grand Prix fortsatt skal være showet vi elsker å hate, må vi ha med en Jahn Teigen, en Tor Endresen, en Ste-phen Ackles, en Sverre «Sami Ædnan» Kjeldsberg - artister som på godt og vondt setter smittende farge og temperatur som varmer, inn i stuene. Som engasjerer, gleder og irriterer.

Spenstig

Kveldens to timer lange GP-show på NRK1 var et spenstig fesjå.

Charmed kom feiende ut av tv-ruta som en varm, salt sommerbris og tok folk- og fagjuryen med storm. «My heart goes boom» er ikke den låta jeg mener burde representere Norge i EuroSong-finalen. Men det Supremes-inspirerte bidraget kan godt sjarmere seg til en brukbar plassering i EuroSong-finalen. Jan Werner Danielsen, Kine og Leif Anders Wentzel synger bedre og har melodier med langt sterkere musikalske kvaliteter.

Fagjuryen vinglet

Jorunn Erdals tekniske problemer og dobbeltopptreden i første finaleomgang ga sympatistemmer og presset Kines utsøkte og sofistikerte r'n'b-låt ut av superfinalen. Dessverre.

Det mest forunderlige med stemmegivingen er fagjuryens vingling. Den lot seg forlede av folkejuryen, som entydig falt for Charmed. I innledende finaleomgang kom jentene på fagjuryens tredjeplass, med Kine og Wentzel som favoritt. I superfinalen dolket de Wentzel i ryggen og ga Charmed 24 poeng.

En fagjury, som har hørt låtene flere ganger, burde kunne vise større fasthet og disiplin.

Som tv-show var den norske GP-finalen verd to timer foran ruta.

Programlederne var dyktige: H.C. Andersen som den skoleflinke med glimt i øyet, og Stine Buer som den morsomme og litt rotete i Green Room.

Innføringen av to finaleomganger er god, men allerede etter første finale var det ganske klart at Charmed ville vinne. Med en mindre entydig favoritt innledningsvis, ville spenningen kunne vært større helt til slutten.

anders.gronneberg@dagbladet.no

YABBADABBADOOO: - Nå skal vi drikke champagne og feste. Det har vi fortjent, jublet GP-vinnerne Charmed.