Flode er tilbake

I tjue år har store, tykke Flode bodd i et skap. Nå har Trond-Viggo Torgersen børstet støvet av sin gamle venn og gitt ham hovedrollen i en teaterforestilling.

«Hjalmar og Flode» har premiere på Oslo Nye Teater 31. august. Flode er der, tannbørsten er der, og i kulissene står Geir Børresen, stemmen til Flode.

- Alle er vi ganske små inni oss et sted, og når vi er redde og engstelige lengter vi etter noe trygt. Flode blir Hjalmars gjemmested, sier Torgersen.

Hjalmar i fjerde

Hjalmar går fortsatt på skolen. I fjerde. Men mamma'n og pappa'n hans har flyttet fra hverandre og Hjalmar og mamma har flyttet til Oslo sammen med mammas nye kjæreste. Der har Hjalmar to kamerater, som ikke er særlig kule.

- Det har vært gøy å få bruke mye av det jeg lærte mens jeg var barneombud i en dramatisk sammenheng. Je g har prøvd å legge Hjalmars liv så nært opptil virkeligheten som mulig, forteller Torgersen.

Nicolai Cleve Broch (23) skal spille Hjalmar. Han gikk ut av Teaterhøgskolen for tre uker siden og ble så å si headhuntet til Oslo Nye.

- Det er skummelt å skulle debutere, men jeg har aldri gjort det før, så jeg vet ikke helt hva det innebærer, sier Nicolai.

I kulissene står Geir Børresen og synger «Puss puss, så får du en suss» med stor innlevelse.

Pensjonist

- Jeg er pensjonert innmat, fatslår Børresen. Han har vært inni blant andre Labbetuss og Max Mekker, og synes klimaet bak scenen er mer behagelig enn inne i all skumgummien.

- Men det er veldig rart å være på utsiden av seg selv, filosoferer han ettertenksomt.

PUSS, PUSS... så får du en suss. Geir Børresen er stemmen, Flode er Flode, Nicolai Cleve Broch er Hjalmar og Trond-Viggo Torgersen er manusforfatter.