«Elven» på TV 3:

Flopp for TV3s storsatsing «Elven»

Har mistet 47 000 seere siden forrige uke.

NY TV3-satsing: Hovedrollene i «Elven» spilles av Espen Reboli Bjerke og Ingeborg Sundrehagen Raustøl. Elven er skrevet av Arne Berggren og Kristine Berg og er spilt inn på location i Indre Troms. Foto: TV 3.
NY TV3-satsing: Hovedrollene i «Elven» spilles av Espen Reboli Bjerke og Ingeborg Sundrehagen Raustøl. Elven er skrevet av Arne Berggren og Kristine Berg og er spilt inn på location i Indre Troms. Foto: TV 3. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kveld var det duket for andre episode av den nye dramathrilleren «Elven» på TV 3. Episoden trakk ikke like mange seere som TV 3 kanskje hadde ønsket.

Dagbladets anmelder trillet en firer for «Elven».

NY SERIE: - Ikke mye pusegutt her, sier Thomas Hayes om den nye rollen i TV-serien «Elven». Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Forrige uke fikk totalt 215 000 (inkluderer nettseing, reprise og opptak) nordmenn med seg premiereepisoden av den nye serien, mens lineær-tallene alene lå på kun 146 000 seere.

Til sammenligning ligger lineær-tallene for gårsdagens episode foreløpig på snaue 99 000 seere. Det vil si en nedgang på hele 30 prosent og 47 000 husstander.

TV-sjef i Carat og PR-ekspert, Morten Wiberg, omtaler seerflukten som mindre heldig for TV 3.

- Mindre heldig

- Jeg syntes i utgangspunktet at premieretallene for serien var gode, men at det faller så mye tilbake i episode to ser jeg på som mindre heldig, sier Wiberg.

Han understreker at det likevel er viktig å vente på tallene som inkluderer nett-tv og repriser for andre episode, for at sammenligningen skal bli helt riktig.

Wiberg hadde uansett håpet at fallet ikke var større enn ti prosent.

- De tallene som er lagt frem hittil tyder på at det ikke blir noe særlig høyere fremover, noe som er dumt, for det tror jeg TV 3 hadde trengt, sier han.

Ikke konkurranse

- Hva tror du er årsaken til at så mange nordmenn har unnlatt å se episode to?

- Det jeg kan tenke meg er vel rett og slett at serien ikke var like bra som folk hadde trodd. Så vidt jeg vet kan man ikke skylde på noe særlig konkurranse fra andre kanaler heller, da det ikke skjedde noe spesielt i går utover det vanlige, svarer Wiberg.

I fjor slet TV3 også med seertallene for sin storsatsing «Aber Bergen», etter at TV 2 sendte dramaserien «Frikjent» på tilnærmet samme sendetidspunkt. Seertallene gikk ned med 30.000 til 60.000 etter at TV 2-serien startet.
«Aber Bergen» hadde etter fire episoder 225 000 seere i gjennomsnitt per episode.

- Fin start

Line Vee Hanum, kommunikasjonssjef i MTG Norge, sier til Dagbladet at «Elven» har hatt en fin start på sesongen, med mye interesse rundt programmet og gode tall.

- Det er mange som har sett både første og andre episode på Viafree, og siden mange ser serier i opptak eller på nett forventer vi at tallene for andre episode også vil øke, sier Vee Hanum.

«Skam»-William med på laget

Blant skuespillerne i serien er Espen Reboli Bjerke og Ingeborg Sundrehagen Raustøl, Dennis Storhøi, Stig Henrik Hoff og Thomas Hayes. Sistnevnte ble i fjor hele Norges badboy-kjekkas «William» i NRK-suksessen «Skam».

I august ble det kjent at Hayes trekke seg fra «Skam». Avgjørelsen skapte sjokkbølger blant fansen, som fortvilte i sosiale medier da nyheten sprakk. Siden Hayes takket av som «William» i «Skam» i august i fjor, er mesteparten av tida blitt tilbrakt på filmcampen i Målselv, hvor «Elven» er spilt inn.

Hanum mener seertallene for den lineære sendingen av «Elven» gir et ufullstendig bilde.

- Seermønsteret er imidlertid i endring, og vi ser at mange velger å se innholdet vårt på Viafree – derfor vil tallene for gårsdagens lineære sending gi et ufullstendig bilde av interessen for serien, sier Hanum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer