Florence i eventyrland

Dramatiske krumspring og middelalderstemning fra Florence + the Machine på Øya.

BALLETS DRONNING: Florence Welch i Florence & the Machine presenterte teatralske saker både musikalsk og visuelt på Øyas første dag.
Florence + The Machine spilte på Øyafestivalen.
Foto: Jo Straube / Dagbladet
BALLETS DRONNING: Florence Welch i Florence & the Machine presenterte teatralske saker både musikalsk og visuelt på Øyas første dag. Florence + The Machine spilte på Øyafestivalen. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ØYAFESTIVALEN: Hun er i sannhet en karakter, London-sangeren Florence Welch. Hun entrer Enga-scenen i en flagrende, gjennomsiktig kjole til tonene av «Only If For a Night» og varsler det nyanmkomne Øya-publikummet at her skal vi ut på en utflukt til strøk som er ganske fjerne fra betongjungelen som ellers omgir Middelalderparken. I alle fall epokemessig.

Hun har en fremtoning og et tekstunivers som taler for at hun gjerne kunne tenke seg å gjennoppleve nettopp middelalderen, der hun dramatisk kaster seg rundt på scenen og med eventyrlig røst, formaner publikum om å skjenke hverandre kjærlighet.

Skuet er fascinerende forvirrende. På den ene siden, ser hun ut som en eventyrprinsesse på vei til slottsball, i det neste øyeblikket løper hun rundt på scenen som Axl Rose i Guns `N Roses, for så å hoppe rett opp og ned som om hun var på rave.

Welch har en stemmeprakt som kan blende de mest ihuga Kate Bush-tilhengerne, selv om hun har noen feilskjær her og der. Bandet kler opp de storslagne popsangene «Rabbit Heart (Raise It Up)», «Cosmic Love», «Shake It Out» og «No Light, No Light» med klimprende harpetoner, mørke synther og dundrende perkusjon - alt etter som.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer