Flørtende Sting

Med velkjent scenesjarm satte Sting et flørtende punktum for årets Norwegian Wood-festival i Frognerbadet.

- Hey Oslo, how are you doing, spurte superstjernen publikum. Han fikk jubel til svar fra de rundt 6.000 som hadde stuet seg sammen på gressbakken søndag kveld.

Blant dem var familien Eken fra Oslo. Pappa Erik (33) er ansatt i Sony Music og betegner seg selv som gammel Police-fan. - Jeg har sett ham én gang tidligere, i USA i 1986. Det ser ut til å bli like bra i dag, sa han til NTB etter at Sting så vidt hadde kommet i gang.

Med seg på festival hadde han kona Stephanie og døtrene Celine (5) og Isabelle (3). Familien fikk høre en rekke klassiske låter fra Stings nær 25 år lange karriere som popartist, men også kutt fra hans nyeste utgivelse «Brand New Day».

Eget vær

Over 11.000 mennesker har vært innenfor portene i årets utgave av Norwegian Wood, som er den tiende i rekken.

- Vi er godt fornøyd med frammøtet. Det har vært i overkant av hva vi ventet, sier en av de tre festivalsjefene, Sten Randers Fredriksen, til NTB.

Han skryter også av været, og hinter om at festivalen i så måte er beskyttet av høyere makter.

- Vi har hatt det vi kaller typisk Norwegian Wood-vær. Mørke skyer på alle kanter, men like over festivalområdet er det blå himmel. Slik er det hvert år. Noen påsto at det kom haglbyger over monolitten i dag, men vi slapp unna nedbøren, smiler han.

Store navn og nye stjerner

Madrugada, Teenage Fanclub, Little Feat, Håkan Hellstrøm og Ulf Lundell klarte å lokke festivalfolket ut av godstolene og til Frognerbadet i helgen. Men de store navnene var ikke den eneste grunnen til at konsertgjengerne smilte bredt, skal vi tro festivalsjef Sten Randers Fredriksen.

- Fountainheads imponerte stort. Det er et ungt og lovende band fra Bærum, som i likhet med seks andre band fikk spille på den mindre rockescenen under årets festival. Det var over 400 band som sendte inn demo for å få spille der i år.

Også politiet i det store og hele fornøyd med årets Norwegian Wood-festival, som har vært tilnærmet fri for bråk.

- Lørdag mottok vi en del henvendelser fra naboer som klagde på høy musikk, men det er alt, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt.

(NTB)

FARVEL: Sting sjarmerte seg inn i publikums hjerter.