Flørtet vilt med Julia

Matt Dillon flørtet vilt med den nye norske skuespillerstjernen Julia Schacht da «Factotum»-stjernen festet med a-laget av norske skuespillere i Oslo går kveld.

Det vil si, da 41 år gamle Dillon oppdaget at Dagbladets fotograf fotograferte dem, flyttet han blikket. Men før og etter snakket han lenge og flørtende med adskillig yngre Schacht (22), som de siste månedene har sjokkert norske kinogjengere med sin rolle i den voldserotiske filmen «Naboer».

Singel Dillon

Matt Dillon, som spiller hovedrollen i norske Bent Hamers nye film «Factotum», kom fra New York til Oslo ved 16-tida i går. I kveld skal han kaste glans over kveldens norgespremiere på filmen, der han spiller den forfyllede hovedpersonen fra Charles Bukowskis roman ved samme navn.

Men i går kveld besøkte Dillon Ekeberg-restauranten, der a-laget i norsk filmbransje var samlet over champagneglass og jordbær i anledning SF Norges årlige vårfest.

- Jeg er singel, bekreftet Dillon på spørsmål om dette temaet.

- Are you a big star?

Den amerikanske skuespillerstjernen kom tidlig til festen, som foregikk ved den nyrestaurerte Ekeberg-restauranten, med utsikt over et nesten sommerlig Oslo i solnedgang.

Dillon minglet og pratet med norske skuespillere og bransjefolk. Inntil han traff Julia Schacht i vrimmelen. Da stoppet han opp.

- Are you a big star in Norway? spurte han. Hvorpå Schacht - rykende fersk i kjendissammenheng som hun er - svarte med et lett usikkert «I don\'t really know».

- Blir ikke med på rommet

Etterpå stod de lenge og pratet, før begge gikk ut på baktrappa for å røyke. Utenfor stod ukebladfotografene med ladde kameraer. Før disse rakk å se Dillon og Schacht sammen, trakk Dillon seg rutinert inn igjen. Julia Schacht røkte litt, før hun gikk tilbake til festen og samtalen med Dillon.

Seint i går kveld påtraff Dagbladet Julia Schacht. Da hadde Dillon akkurat forlat festen for å dra tilbake på hotellet.

Schacht la ikke skjul på at Dillon var et spennende bekjentskap.

- Men jeg skal ikke treffe ham seinere i kveld, altså. Jeg er ikke typen til å bli med på hotellrommet, hvis du skjønner.

- Spurte han?

- Ikke direkte. Men det er mange måter å si ting på, smilte Schacht. Og la til:

Mangler billett

- Matt er en veldig hyggelig fyr. Vi snakket litt om New York, og han fortalte om Lee Strawsburg-skolen der han sjøl har gått. Det er en skole der mange av de beste amerikanske skuespillerne har gått, og jeg vil dit hvis jeg ikke kommer inn på teaterskolen til høsten. Det var kult å møte Matt, jeg har lenge vært en stor fan.

- Har du sett «Factotum»?

- Nei. Jeg har utrolig lyst til å se premieren, men jeg har dessverre ikke billett.

- Det ordner kanskje Matt?

- Kanskje det. Men i så fall kun for filmens skyld, smilte Julia Scacht.

Slakter Dillon

Hennes ti år eldre venninne og motspiller i «Naboer», Cecilie Mosli, syntes Matt Dillon ser ut som en mann som bærer på hemmeligheter.

- Men Anders Sæther er mye kjekkere, mente Mosli og ga samboeren sin en god klem.

To festdeltakere som overhodet ikke hadde noe til overs for Matt Dillon, var skuespiller Stig Henrik Hoff og samboeren Sølje:

- Vi så «Factotum» på filmfestivalen i Trondheim, og det ble en skikkelig nedtur. Matt Dillon glimrer med sitt fravær. Han leverer en slapp rolleprestasjon og byr overhodet ikke på seg sjøl. Han drar filmen ned på et klart terningkast to, mente Hoff, og la til:

- Jeg kunne spilt Bukowski mye bedre enn Matt Dillon gjør det. Ser jeg ham her i kveld, skal jeg si det til ham!

- «Factotum» er en veldig monoton og kjedelig film, mente Sølje.

- Ikke særlig pen

Dorthe Skappel hadde ikke sett filmen, men mente noe om kveldens mest omtalte gjest likevel:

- Ærlig talt, han er ikke særlig pen.

Før Matt Dillon _ uten telefonnummeret til Julia Schacht, som han ikke fikk _ dro fra festen, lurte han på hvor ting skjedde ute på byen i Oslo.

- Oslo er en fantastisk by, la han til. Matt Dillon blir i Norge til mandag, og får god tid til å hygge seg _ med eller uten Julia Schacht.

SLAKTER DILLON: Stig Henrik Hoff mener at han sjøl skulle gjort en mye bedre hovedrolle i «Factotum» enn Matt Dillon. Samboer Sølje er enig.
GLEDET SEG: Regissør Marius Holst, her med samboer, Camilla Tangen, har ennå ikke sett kollega Bent Hamers «Factotum». - Jeg gleder meg som et dyr til å se den i kveld.
FLØRTET VILT: Matt Dillon i tett passiar med Julia Scacht på festen til SF Norge seint i går kveld.
OPPDAGET: Matt Dillon la på ingen måte skjul på hverken at han var singel eller svært begeistret for Julia Schacht. Her har han akkurat oppdaget Dagbladets fotograf, og forsøker å se en annen vei. Men legg merke til handa hans, som fortsatt hviler på skulderen til det norske stjerneskuddet.
«IKKE PEN»: Mye dreide seg om Matt Dillon på den storslåtte festen til SF Norge. - Ikke særlig pen, mente Dorthe Skapell. Hårdronning Inger Ellen Nicolaisen var tildels enig.
STJERNE-DUO: Amerikanske Matt Dillon og norske Bent Hamer samarbeid godt under innspillinga av «Factotum». Her koser de seg i Oslo-natta.
«ANDERS KJEKKERE»: Cecilie Mosli - også hun fra «Naboer» - med samboer Anders Sæther.
REV TAK: - Jeg skulle akkurat til å rive tak i en kar jeg kjente igjen fra folkehøgskolen. Og så var det Matt Dillon. Pinlig, mente skuespiller Marit A. Andreassen.