Fløt på sjarmen

Man kan godt si at amerikanske Dakota Moon fløt på sjarmen på Rockefeller i går kveld, men det er umulig å avskrive dem som et singelfenomen.

«Another Day Goes By» toppet Hit40-lista i flere uker i sommer, og er hovedårsaken til at gruppa sto på scenen i Oslo i går. Singler som «She Knows» og den ferske «A Promise I Make» har også vist at Dakota Moon har mye for seg, selv om materialet ikke bærer en hel CD. Men - de nye låtene gruppa spilte i går bidrar til å skru opp forventningene foran album nummer to. Skal vi dømme etter de fem smakebitene, kan vi regne med atskillig større driv enn på debutalbumet - som i likhet med en liten del av gårsdagens konsert kvalifiserer til et ørlite gjesp.

Dakota Moon gjennomførte et sett på fem kvarter som ikke er egnet til å vippe noen av pinnen, men som absolutt får ståkarakter; forutsigbar, sjarmerende, velspilt og ganske uangripelig soul-pop.
Alle fire synger bra hver for seg, for ikke å snakke om de flotte vokalharmoniene de pøser på med på nesten hver eneste låt. Å si at de er verdens mest kreative gitarister ville være å overdrive, men den fine akustiske gitarstemningen vi savnet fra plata ble kompensert av et komp på tre. De sørget for at Dakota Moon låt en tanke råere på scenen enn på plate, og når lydnivået for en gangs skyld også var behagelig, skal vi si oss sånn passe fornøyd.