Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Flott action

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutteboka «Skatten på sjørøverøya» er en drivende spennende fortelling. «Sjørøverplaneten» er også det. Overraskende mange hoppet over denne kombinasjonen av sjørøveri og «Star Wars» da den gikk på kino. Resultatet er at denne svært påkostede filmen ligger an til å bli en av de største økonomiske nedturene i Disneys nyere historie. Men ingen skal si at onkel Walts arvtagere ikke våger å ta sjanser. Dette er galakser fra den sikre suksessoppskriften fra de siste femten åra. Her er for eksempel ikke et eneste musikalnummer.

Disken er utstyrt med mye ekstramateriale om hvordan filmen ble laget. Det meste er nøkternt presentert, men de har dessverre bommet litt på fordelingen av det. Ved første øyekast føles tillegget som reneste skattekisten - ganske snart viser det seg at mye av det samme stoffet gjentas flere steder. Dumt gjort å lure oss på den måten.

Men det som er her av ekstramateriale er likevel bra- og filmen er, uansett suksess eller fiasko, et råflott actioneventyr.