Flott fra flatbygdene

The Flatlanders låter like ekte og jordnære som da de debuterte for tretti år siden.

Gruppas første plate, «More a Legend Than a Band», ble spilt inn i 1972 og bare gitt ut på åttespors kassett før den endelig kom ut i full skala i 1990. Jimmie Dale Gilmore, Butch Hancock og Joe Ely, som vokste opp i Buddy Hollys by Lubbock, innledet solokarrierer før de endelig bestemte seg for å følge opp den tretti år gamle debuten.

Og «Now Again» er ei typisk overskuddsplate fra tre gamle kompiser som har satt seg ned for å skrive nye låter - og denne gang sammen.

Tekstene er fulle av historier og liv, ofte krydret med lun humor, og de tre veksler på å synge med noen av Texas' mest særpregete stemmer. Selvfølgelig har de også med Steve Wesson på spesialinstrumentet buesag - uten at den blir for framtredende.

Gutta får det til å virke som om tida har stått stille i alle disse åra, og framfører tradisjonell country slik du altfor sjelden hører den - befriende fjernt fra Nashvilles helkommersielle drømmefabrikk.

Og selv om lydbildet kanskje kan virke noe gammeldags, er musikken både friskere og mer dynamisk enn da gutta bare var unge og håpefulle. Det skyldes ikke bare bedre studiolyd, men også det faktum at de nyter godt av 30 års erfaring som artister. Resultatet er ei moderne plate tuftet på tradisjon. Måtte det ikke gå tretti år til oppfølgeren...