Flott sus i reverompa

For å si det med enkefru Stengenføhn-Gnad: «En deinig finm.» Fruen med talevanskene, Solan, Ludvig og hele Kjell Aukrusts univers debuterer så det suser i Norges første, helaftens tegnefilm. Og takk for det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For det motsatte ville vært fryktelig. Aukrusts figurer har en stor plass i norske hjerter gjennom bøker, tegninger og ikke minst Ivo Caprinos «Flåklypa Grand Prix». Deres særtrekk og utstråling er ivaretatt på beste måte i «Solan, Ludvig og Gurin med reverompa» _ med levende, morsomme, flotte tegninger.

Det er først og fremst helheten i Aukrusts rare, sprø, underfundig fascinerende verden som er så godt formidlet _ i alt fra vakre, østerdalske vinterlandskaper til de mangslungne karakterenes pussige framferd. Dette, egentlig, mer enn selve handlingsforløpet, selv om det er godt nok. Og det gir rom for hovedpersonene til å utfolde seg selv og sine sprell.

Mobbeoffer

Fjøsnissen Gurin utvikler altså reverompe, etter at han har ertet på seg hele bygda med revestrekene sine. Han blir et regelrett mobbeoffer, for halen lar seg ikke fjerne. Ryktene om den sprer seg til hovedstaden og Frogner, der enkefru Stengenføhn-Gnad ser sitt snitt til å få en stola de andre vestkantfruene bare kan misunne henne. Siden fruen har problemer med bokstaven l, blir det stona. Hun vil at privatdetektiv Solan Gundersen skal finne reverompa. Men Solan og Ludvig stiller seg solidarisk med Gurin. Jakten er nå i full gang oppover dalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer