SPILLER VARSLER: Joseph Gordon-Levitt har hovedrollen i filmen om den amerikanske varsleren Edward Snowden. Foto: NTB Scanpix
SPILLER VARSLER: Joseph Gordon-Levitt har hovedrollen i filmen om den amerikanske varsleren Edward Snowden. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fløy til Russland for å møte Edward Snowden

Joseph Gordon-Levitt drev med research til hans kommende rolle.

(Dagbladet): Neste år kan du forvente å se Joseph Gordon-Levitt i rollen som den tidligere CIA-medarbeideren og varsleren Edward Snowden, i filmen passelig titulert «Snowden», som lekket tusenvis av hemmelige dokumenter til pressen et par år tilbake.

- Varm, snill og omtenksom For å forberede seg til rollen, bestemte skuespilleren for å snakke med mannen selv, forteller The Guardian.

Det gjorde han ved å dra til Russland for å møte Snowden ansikt til ansikt, og det under hemmelige omstendigheter.

- Jeg forlot møtet vårt uten tvil om at det Snowden gjorde, gjorde han fordi han mente det var det riktige å gjøre, at han mente det ville hjelpe landet han elsker, sa Gordon-Levitt i et intervju med den britiske avisa.

- Han var både varm, snill og omtenksom, la han til.

Spiller i barnefilm Den amerikanske skuespilleren ble attraktiv etter å ha spilt roller i blockbuster-filmer som «Inception» og «The Dark Knight Rises».

Nå planlegger han imidlertid en annen film rettet mot et yngre publikum - «Fragglene»-filmen.

- De aller første tv-figurene jeg forelsket meg i var skapt av Henson, først i «Sesame Street» og siden i «Fraggle Rock». Jim Hensons figurer får deg til å le og synge, men har også flere lag og er overraskende og kloke, sa Gordon-Levitt tidligere i år om filmen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram