Fløyelsbossa!

Bølgende bossa fra flott stemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jacky Terrasson Kraftfullt solopiano, mest på godt.

Sharp Nine Fine låter og swingende storbandsus.

Paul Motian Trio 2000 + Two Terning3 «Live at the Village Vanguard, vol. I» (Winter & Winter/Musikklosen) Intense og slitsomme abstraksjoner.

CD: São Paulo-fødte, USA-bosatte Luciana Souza er en av de fineste yngre sangerne i amerikansk jazz. Fløyelsstemme, foredrag med innlevelse og fjellstø omgang med intervallene er i ferd med å gjøre karrieren hennes vertikal, og med «The New Bossa Nova» føyer hun jazz, bossa og singer/songwriterlåter sammen i en myk, vakkert og bølgende vev.

Med jazzrever som saksofonist Chris Potter, bassist Scott Colley og trommeslager Antonio Sanchez i et band der også gitaristen Romero Lubambo og pianisten Edward Simon gjør en nydelig jobb, åpner Souza med Joni

Mitchells «Down To You», duetterer med James Taylor i hans «Never Die Young» og fortsetter med mindre kjente sanger av bl a Randy Newman, Leonard Cohen, Sting og Steely Dan før hun slutter like kresent med «God Only Knows» og Tom Jobims «Waters of March». Larry Klein (Souzas ektemann, Joni Mitchells eks) har produsert med sikker sans for den vakre stemmens plass i et nyanserikt lydbilde, og spør du meg, er denne plata like viktig som ved og varmesalve nå med vinteren for døra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer