Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fläskkvartetten

Fläsker til - igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Sveriges sannsynligvis mest særegne rockband er ute med en ny samling annerledes og pirrende sanger, eller la oss kalle det vridd samtidsminimalisme.

Bandet er bl.a. kjent for å ha skrevet musikken til Bent Hamers prisbelønte film «Eggs» og Det Norske Teatrets oppsetning av Tarjei Vesaas «Fuglane». Der andre rockband har bass, trommer og elgitarer som fundament, bygger Fläskkvartetten sin musikk på trommer, violiner og celloer. Dessuten er vokaluttrykket mangfoldig og viktig. For på plata er det et vell av vokalister.

Freddie Wadling sluttet i Fläskkvartetten for ti år siden, men er med på «Voices Of Eden». Det samme gjelder en rekke andre svenske signaturer som Joakim Thåström, Robyn, Anna Ternheim, Titiyo og Nicolai Dunger.

Dette gjør «Voices Of Eden» til et variert, frodig og utrolig stemningssterk album, som spenner over en rekke poprock-uttrykk.

image: Fläskkvartetten

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!