Fluefiskeren

Vår anmelder Øystein Rottem var full av begeistring for Geir Pollens prisnominerte roman «Hutchinsons Eftf.», da han skrev om boka i september i fjor.

«Geir Pollens siste roman er et svært vellykket eksempel på hvordan eksistensiell jakt på røtter kan bli til stor skjønnlitteratur,» skrev Rottem blant annet, og fortsatte: «Men «Hutchinsons Eftf.» er ingen ordinær roman om graving etter røtter og forsøk på å forstå seg selv i lys av forfedrenes liv. Disse velkjente motivene integreres i et komplekst tematisk mønster som setter leserne på prøve selv om romanen i sin ytre handlingsstruktur er enkel nok (...) Historisk bevissthet og graving etter røtter. Samlemani og andre former for besettelse. Det er disse to tilsynelatende inkommensurable størrelser Geir Pollen setter i forbindelse med hverandre i denne romanen -  på samme måte som Dag Solstad gjør det i sine seineste bøker.

Jeg-personens nitide forsøk på å rekonstruere fortida og dikte en sammenheng inn i et liv som forekommer ham gåtefullt, kunne vært langtekkelig lesning hadde det ikke vært for den mesterlige måten forfatteren lar oss ane de usynlige prosessene som styrer våre liv. Fortsetter Pollen på denne måten, går han snart sin åndsfrende Solstad en høy gang,» konkluderte Rottem.