Du leser nå Dagbladet Pluss

Flukten fra Polen: - Kunne ha skutt oss

Som 17-åring rømte musiker Andrej Nebb (64) fra det totalitære regimet i Polen.

Fortsatt samfunnskritisk: «Block to Block» fra 1981 regnes som en av tidenes beste norske rockealbum. Nå er Andrej Nebb tilbake med en ny inkarnasjon av De Press. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Fortsatt samfunnskritisk: «Block to Block» fra 1981 regnes som en av tidenes beste norske rockealbum. Nå er Andrej Nebb tilbake med en ny inkarnasjon av De Press. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Sier han «Condemnation» eller «Condom Nation»? Med sin stakkato norskuttale og sitt underfundige blikk på verden er Andrej Nebb en sjelden fugl. Et møte med De Press-legenden er som et rebusløp med innlagt historietime og en touch kunst-happening.

– En av de nye sangene heter «Condom Nation», gjentar han;

– Det er nå en regel at alle som lager barn i Polen får 500 zloty i måneden; knull mer, uten kondom, så får du støtte.

Han lar det henge i luften.

– Litt som barnetrygden i Norge?

– Ja. Men teksten er en ironisk kommentar til det massive produksjonspresset, alt handler om å produsere mer, selge mer, pushe på mennesker produkter. Jakten på materielle ting er voldsom. Det er forståelig etter det regimet som var i Polen, men pendelen har svinget for langt. Det blir aldri nok, ikke for folk og ikke for staten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØV GRATIS

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per uke 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED**

Få med lørdagsavisa

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

**Tilbudet gjelder abonnement på Dagbladet Pluss og Dagbladet Helgeavis. Abonnementet fornyes automatisk etter tilbudsperioden. Prisen ved fornyelse er inkl. 33% rabatt på begge abonnementene; Dagbladet Pluss (66 kr/mnd) og Helgeavisa (139 kr/mnd) så lenge man har begge abonnementene. Det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • * Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • **Abonnementet fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden (165 kr/mnd, fordelt på Dagbladet Pluss 66 kr/mnd og Helgeavisa 99 kr/mnd)
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.