«Fly som en monark»

Ryanair trykket reklame med Spanias dronning Sofia uten lov. Det liker kongehuset dårlig.

MONOPOL: Ryanair er det eneste flyselskapet som flyr mellom Santander og London, og dermed måtte dronning Sofia ta til takke med lavpris. Foto: Reuters.
MONOPOL: Ryanair er det eneste flyselskapet som flyr mellom Santander og London, og dermed måtte dronning Sofia ta til takke med lavpris. Foto: Reuters.Vis mer

|||Søndag fløy Spanias dronning Sofia med lavprisselskapet Ryanair fra Spania til London. Der skal hun ha besøkt sin bror Constantine, tidligere konge av Hellas, som ligger ved et sykehus i byen.

Dronningens flytur til rundt 130 kroner ble beskrevet som et skoleeksempel på kostnadseffektivitet i økonomiske kristider, og ble godt mottatt rundt omkring i verden.

Like positiv var ikke kongehusets reaksjon da de åpnet spanske aviser fredag morgen.

«Fly som en monark», lød tittelen på en annonse fra Ryanair, akkompagnert av et bilde av dronningen, skriver nyhetsbyrået AFP.

- Vi er overrasket. De spurte oss ikke om tillatelse, og ikke informerte de oss om annonsekampanjen, sier en talsperson til nyhetsbyrået.

Ryanair er kjent for kontroversielle annonsekampanjer, og er også tidligere blitt beskyldt for å misbruke kjendiser i reklamene sine.

Det spanske kongehuset opplyser at de nå diskuterer hva de skal gjøre med saken.