Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Flykter fra syklon

LAGEN ISLAND (Dagbladet): TV3 legger kriseplaner for evakuering av 30 norske TV-folk fra stillehavsøya Lagen Island. En syklon har allerede herjet vilt på øya, og kan rasere basen for høstens millionsatsing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens de 16 norske Robinson-kandidatene sitter trygt på hotellrommet i hovedstaden Manila, legger TV3-ledelsen kriseplaner for å redde Nils Ole Oftebro og de øvrige norske medarbeidere fra øya Lagen Island.

I to døgn har en svært kraftig syklon ligget helt i ro på østsiden av Filippinene. Nå har værekspertene alarmert TV-folkene fra Norge, Sverige og Danmark og varslet at syklonen kan komme til å bevege seg direkte mot opptaksområdene. I så fall vil hustak bli revet av, hytter vil totalraseres, og livsviktige anlegg for vann- og matforsyninger kan bli ødelagt.

Installasjonene på øya der selve konkurransene under Robinson-ekspedisjonen skal foregå, er allerede rasert av tordenstormer og må bygges på nytt.

Tropestormene får en sentral plass i flere av programmene, som sendes fra midten av september.

Den første fullastede båten forlot øya i går. Flere reiser i dag - hvis været tillater det.

VENTER PÅ SYKLONEN: En kraftig syklon er ventet til øya Lagen Island, hvor 30 norske TV3-medarbeidere nå befinner seg.