Flyktet innendørs

STAVANGER (Dagbladet): Idet Young Neils la sine tunge akkorder over bytorget, ramlet syndfloden nedover oss. Publikum og musikanter styrtet inn under tak i sikkerhet.

Young Neils og deLillos sprang som våte katter i skytteltrafikk med vått musikkutstyr mellom utescenen og Kulturhuset, som ble redningen i går ettermiddag. Slik begynte det som skulle bli en trivelig konsert, og en time etter var alle tørre og Frelsesarmeen hadde fått 10000 i gryta.

Både Young Neils, som spiller saftige versjoner av Neil Youngs klassikere, og deLillos er på en lite førjulsturné. Konsert ble den første av Young Neils til inntekt for Armeen, mens deLillos har vært med tre ganger og Lars Lillo-Stenberg holdt sin fjerde.

Etter at velvillige Securitas-vakter slapp Youngs disipler løs i fri dressur, hjallet det malmtungt i glass og betong.

Publikum hygget seg til «Slow Poke» og «Southern Man». Forbipasserende kinogjester stoppet opp, og vi tror flere valgte konsert framfor film.

- Tusen takk til Young Neils og deLillos, forkynte Armeens Knut Ytterdal mot slutten av konserten, og kalte den med rette «En smak av honning». Korjentene Kari Iveland og Lise Lockert tok hver sin bøsse og hjalp slumsøstrene med å kreve inn honoraret. Konserten i Sølvberget avsluttet vakkert da Lars Lillo og korjentene sang «Deilig er jorden». Utsagnet ble nesten til å tro på...