DEBATT

Flyktninger:

Flyktningeleiren Moria er eit tidligare fengsel. Med mange tusen fleire menneske enn det er plass til

Ungar heilt ned i tiårsalderen forsøker å ta sitt eige liv. Moria, heilt utan Soria.

Håpløshet: En liten gutt lener seg mot gjerdet som omringer Moria-leiren på Lesvos. Beboerne her holdes inne bak piggtråd, høye gjerder og vakter. Foto: Tore Meek / NTB scanpix / TT / kod 20520
Håpløshet: En liten gutt lener seg mot gjerdet som omringer Moria-leiren på Lesvos. Beboerne her holdes inne bak piggtråd, høye gjerder og vakter. Foto: Tore Meek / NTB scanpix / TT / kod 20520 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Eg er klimaflyktning i Las Palmas. Med utsikt frå mitt Soria Moria til endelaust hav, og ingen vott eller brodd i sikte så langt auget rekk. Eg reiser heim «når vårsol i bakkane blenkjer».

Sist fredag fekk eg med meg «Lindmo» på NRK TV. Det gjorde inntrykk. Der handla det mykje om flyktningar. Ikkje om luksusutgåver som eg, men reelle flyktningar. Dei som i hundretusental har rømt frå død og elende i heimlandet. Som med livet som innsats har kryssa havet i skrale farkostar for å finne naudhamn i Europa.

Gjest hos Lindmo var mellom andre sjukepleiar og artist Marthe Valle. Ei som med modig engasjement har drive solidaritetsarbeid i mange kriseramma område.

I 2015, då flyktningestraumen til Europa var på det mest intense, med fleire tusen som kom kvar dag, drog ho til Lesvos i Hellas for å hjelpe til. Der opplevde ho kaotiske tilstandar. Men òg glede, letnad og håp fordi dei som var på flukt, endeleg såg byrjinga på eit tryggare og betre liv.

Etter 2015 har Europa omtrent hermetisk stengt grensene for nye flyktningar. Resultatet er at titusenvis er stranda i Hellas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer