KOMMENTARER

Flyktningene må settes i stand til å bygge ei framtid når krigen er over

En hel generasjon syriske barn kan vokse opp uten utdannelse. Det vil Erna Solberg gjøre noe med.

Tegning: Finn Graff
Tegning: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Vi må hjelpe dem der de er, heter det. Ikke bare i Norge. Det er tonen i hele Europa. Vi må gi mer hjelp til Syria og nærområdene. Der får vi dessuten mer igjen for pengene. Ingen er uenig i det, selv om det av enkelte løftes frem som et alternativ til å ta imot asylsøkere i Europa. Vi er simpelthen nødt til å gjøre begge deler.

Men det er lettere sagt enn gjort. Selv om regnestykker forteller at penger strekker lenger i Syria og nærområdene enn i Norge, er det verken billig eller enkelt å sikre millioner av flyktninger mat, innkvartering, helsehjelp og annen grunnleggende infrastruktur i områder som for lengst er på bristepunktet. Det er heller ingen ende i sikte. Det er med andre ord snakk om en både kostbar og langvarig forpliktelse.

Spørsmålet er om Europa har noe valg. Mens vi er opptatt av å gjøre det verst mulig for dem som kommer hit, lever de som blir igjen under umenneskelige kår bare en menneskesmugler unna. Sylvi Listhaug kan aldri gjøre Norge verre enn flyktningleirene i Libanon. Så det er der hun og kollegene må sette inn støtet om de virkelig ønsker å gjøre en forskjell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer