DEBATT

Flyktningene, regjeringen og kirken

En taus og tam kirke svikter sin neste, som seg selv.

PÅ VEGNE AV SEG SELV: Sturla J. Stålsett understreker overfor Einar Gelius at han skriver på vegne av seg selv. Foto: Ingar Storfjell / NTB Scanpix
PÅ VEGNE AV SEG SELV: Sturla J. Stålsett understreker overfor Einar Gelius at han skriver på vegne av seg selv. Foto: Ingar Storfjell / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Einar Gelius har lest kronikken min «Flyktningenes Gud» med innlevelse. Jeg svarer gjerne på hans spørsmål og motargumenter:

Regner jeg ham, Einar Gelius, for ukristelig eller usolidarisk? Nei. Det gjør jeg slett ikke. Den slags attester har jeg ikke grunnlag for eller lyst til å utstede. Og jeg har faktisk ikke skrevet om Einar Gelius i det hele tatt.

Hvem uttaler jeg meg på vegne av? Svaret er litt skuffende, kanskje - men enkelt: Jeg skriver på vegne av meg selv.

Hvordan kan jeg da hevde at kirken er «kommet på kant med» regjeringen i flyktning- og asylpolitikken? Det kan jeg gjøre basert på det faktum at de kirkelige høringsuttalelsene (og de fra andre religiøse miljøer og trossamfunn) var gjennomgående kritiske til innstrammingstiltakene. Og den ansvarlige ministeren for dette feltet rykket ut med en skarp kommentar til biskopenes høringsuttalelser. «På kant med» er i dette perspektivet en ganske mild, men klart dekkende karakteristikk, slik jeg ser det.

Er kirken dermed partipolitisk? Nei. Det var regjeringen som sendte innstrammingstiltakene på høring til kirken. Derfor får regjeringen svar - fra kirken. Og den svarer på det den blir spurt om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer