DEBATT

Flyktninger: en motvillig respons

Den nåværende norsk ordningen er umenneskelig.

UMENNESKELIG NORSK ORDNING: «Problemet er at mange «untermensch» - særlig fattige rumenske arbeidssøkere - er både hjemløse og offline. Politikerne i Oslo vet dette. Det gjør også politikere i mitt hjemland, UK. Likevel har man innført en løsning. Mange romfolk fra Øst-Europa arbeider i jordbruk og i fisk- og kjøttindustrier, fordi den britiske regjeringen tilrettelegger registreringsprotokoll. Resultatet er vinn-vinn: Romfolk arbeider, betaler skatt og har et tak over hodet», skriver Stephens. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
UMENNESKELIG NORSK ORDNING: «Problemet er at mange «untermensch» - særlig fattige rumenske arbeidssøkere - er både hjemløse og offline. Politikerne i Oslo vet dette. Det gjør også politikere i mitt hjemland, UK. Likevel har man innført en løsning. Mange romfolk fra Øst-Europa arbeider i jordbruk og i fisk- og kjøttindustrier, fordi den britiske regjeringen tilrettelegger registreringsprotokoll. Resultatet er vinn-vinn: Romfolk arbeider, betaler skatt og har et tak over hodet», skriver Stephens. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er på ferie i Hellas, et land der jeg en gang studerte gresk og arbeidet som lærer. På gresk betyr ordet «utlending» enten «gjest» eller «utlending». Bortsett fra et mindretall i det fascistiske partiet, forstår de fleste grekere det som førstnevnte. I det norske språket har «utlending» ofte en annen konnotasjon, ikke minst i høyreorienterte politiske kretser. Regjeringen i Norge skiller innvandrere inn i to hovedgrupper, «fortjente» arbeidssøkere og «ufortjente» arbeidssøkere. Hvis man tilhører den første kategorien, ønsker Norge deg velkommen. Hvis ikke: Stakkars deg.

Historien om viking-utvandring i det niende og tiende århundret synes å være glemt. Det samme gjelder utvandringen av rundt 1 000 000 nordmenn til Amerika mellom 1827 og 1935. Ironien er forsterket når UDI insisterer på at alle EU-borgere i Norge må oppgi en adresse, om de vil registrere seg som arbeidssøkere. Dette må gjøres online. Problemet er at mange «untermensch» - særlig fattige rumenske arbeidssøkere - er både hjemløse og offline. Politikerne i Oslo vet dette. Det gjør også politikere i mitt hjemland, UK. Likevel har man innført en løsning. Mange romfolk fra Øst-Europa arbeider i jordbruk og i fisk- og kjøttindustrier, fordi den britiske regjeringen tilrettelegger registreringsprotokoll. Resultatet er vinn-vinn: Romfolk arbeider, betaler skatt og har et tak over hodet. Til og med statsminister Cameron roser dette systemet!

Jeg mener at den nåværende norske ordningen er umenneskelig. Protokollen, som regjeringen fullt ut forstår, er åpenlyst rasistisk. Bare «fortjente» innvandrere klarer å navigere i immigrasjonslovene. Arbeiderpartiet støtter denne tøffe innvandringspolitikken. Norge, jeg har en forespørsel. Dere presenterer landet deres til verden som et inkluderende, antirasistisk samfunn. Det er derfor betimelig, som vi sier på engelsk: Not just to talk the talk, but to walk the walk.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer