Bok: «Flukten fra Syria»

- Flyktningkrisen handler om mennesker av kjøtt og blod

I fire måneder var Linn Kongsli Hillestad på reise for å skrive boka «Flukten fra Syria».  

VIKTIG Å FORTELLE: Linn Kongsli Hillestad, journalist i Dagbladet og forfatter skrev boka «Flukten fra Syria» på fire måneder. - Det var viktig at boka kom ut raskt, forteller hun. Foto: Jørn Moen. 
VIKTIG Å FORTELLE: Linn Kongsli Hillestad, journalist i Dagbladet og forfatter skrev boka «Flukten fra Syria» på fire måneder. - Det var viktig at boka kom ut raskt, forteller hun. Foto: Jørn Moen.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): «Mamma, jeg vil ikke være med i demonstrasjonen i morgen», sa Lawrence. «Sssshhhh», svarte Gamila. «Du må være stille. Veggene har ører.»

Slik starter en av de første dialogene i boka «Flukten fra Syria», som kommer ut denne uka. En av hovedpersonene, Lawrence, snakker med sin mor Gamila. Han er barn i Syria på 90-tallet. Frykten for president Hafez al-Assad og hans hemmelige politi stor. Å fornærme feil personer kan være farlig.

- Jeg ville gi en levende og lesverdig skildring av Syrias historie. Den historiske biten med undertrykkelser i mange tiår er viktig for å forstå situasjonen slik den er i dag, sier forfatter og journalist i Dagbladet, Linn Kongsli Hillestad.

Uskyldig fengslet

I «Flukten fra Syria» forteller hun historien til tre unge syrere som nå bor i Norge etter å ha flyktet til fots og over havet. Gjennom Lawrence og Basels barndom og ungdomsår på 80- og 90-tallet nøster hun opp Syrias politiske historie fra Hafez-al-Assads regime fra 70-tallet og fram til i dag.

- Mens Lawrence kommer fra en rik familie, kommer Basel fra en fattig. Regimet påvirker dem begge på ulike måter, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer