Flyselskap etter ulykka: Tilbyr psykologhjelp

- Vi vet ikke hva som forårsaket brannen, sier det tyske selskapet Aerowest, som eier ulykkesflyet hvor Pinks turnémedlemmer var om bord.

FLY-BRANN: Et privatfly som fløy fra Oslo mandag kveld begynte å brenne i forbindelse med landing ved Århus lufthavn natt til tirsdag. Video: Mathias Øgendal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er i gang med å finne ut hva som er årsaken til ulykka.

Det sier talsperson Axel Klegien i Aerowest til Dagbladet.

Det tyske selskapet driver blant annet med utleie av fly til businesskunder og privatreisende, og eier Cessna-flyet som tok av fra Oslo Lufthavn Gardermoen like etter 23.45 norsk tid mandag kveld.

Da flyet landet i Århus en knapp time seinere, tok det fyr.

Flere av passasjerene om bord jobber tett på artisten Pink, som spilte i Telenor Arena mandag, og som holder konsert i Horsens i Danmark onsdag.

Samarbeider med myndighetene

Klegien forteller at flyet hadde sju passasjerer om bord. Kapteinen, medpiloten og flyverten er alle ansatt hos Aerowest.

- Alle kom ut uskadd. Ingen måtte dra på sykehus.

Nå jobber Aerowest tett med myndighetene og havarikommisjonen i både Danmark og Tyskland for å finne ut hva som var årsaken til brannen.

- Pilotene skal utspørres. Vi skal også sjekke om det har skjedd noen tekniske feil. For øyeblikket aner vi ikke, sier Klegien, som legger til at en slik prosedyre kan ta både uker og måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer