Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Flyseteavgiften skaper arbeidsløse

Det som skjer er at «miljøpartiet» Venstre tar livet av over 1000 arbeidsplasser med sin symbolpolitikk.

FPU: Bare Høyre og Fremskrtittspartiet kan redde oss fra å få flyseteavgiften, mener Marius Svartås, formann i Drammen og Lier FpU. Foto: Privat
FPU: Bare Høyre og Fremskrtittspartiet kan redde oss fra å få flyseteavgiften, mener Marius Svartås, formann i Drammen og Lier FpU. Foto: Privat Vis mer
Meninger

Flyseteavgiften er en avgift på 80 kroner pluss moms for hvert «flysete». Den har som formål å gjøre det dyrere å fly, for å spare miljøet og forhåpentligvis få flere til å reise med buss eller tog.

Dette er utrolig naivt, skremmende og dumt. Den ble vedtatt i desember av samarbeidspartene på Stortinget og nå kommer konsekvensene.

Jeg fikk helt sjokk da jeg leste Dagbladet og så overskriften «Ryanair sier opp avtalen med Rygge lufthavn». Som kjent er Ryanair svært viktig for Rygge lufthavn, ettersom mesteparten av flytrafikken derfra foregår med Ryanair. Ryanair er et selskap som tilbyr kundene i Norge gode priser og er et fantastisk tilbud hvis man ønsker å reise for en billig penge.

Siden de satser på lave priser, er Rygge lufthavn kanon for dem når det er mye billigere å være stasjonert på Rygge enn Gardermoen. Nå skal Ryanair fra og med 1. november slutte å fly fra Rygge.

Nå mister det norske folk et skikkelig godt og billig tilbud. Rygge må legges ned fordi Ryanair slutter å fly, og over 1000 ansatte mister nå jobben. Dette, kjære leser, på grunn av flyseteavgiften.

Dette er helt vanvittig. Rygge lufthavn, med over 1000 ansatte, skal altså miste så mange jobber og hele lufthavna fordi et såkalt «miljøparti» innfører en usosial avgift og tvinger bedrifter ut av Norge. Det var under budsjettforhandlingene på Stortinget i høst at Venstre ønsket å vri om skattene. For at et budsjett skal få flertall må alle få noe.

Frp ønsket at pensjonister skulle beholde mer av sine egne penger, mer penger til politiet og fortsette giga-satsingen på infrastruktur. Venstre fikk flyseteavgiften sin. Ryanair klarer seg helt fint, de bytter bare baser til andre europeiske land. Det som skjer er at «miljøpartiet» Venstre tar livet av over 1000 arbeidsplasser med sin symbolpolitikk.

Heldigvis er det ikke for sent. Avgiften er på høringsrunde, men er planlagt å begynne å virke fra og med 1. april. Myndighetene kan ombestemme seg og skrote hele forslaget, da blir virkeligheten en helt annen. Min bønn går nå til Fremskrittspartiet og Høyre, og jeg håper så inderlig de får skrotet hele forslaget, lagt det i en kiste og kaster kisten på havet.

Sånn som det ser ut nå er det bare disse to partiene som kan redde jobben til alle de ansatte, og den galskapen som er i ferd med å skje.