DEBATT

Flyseteavgiften skaper arbeidsløse

Det som skjer er at «miljøpartiet» Venstre tar livet av over 1000 arbeidsplasser med sin symbolpolitikk.

FPU: Bare Høyre og Fremskrtittspartiet kan redde oss fra å få flyseteavgiften, mener Marius Svartås, formann i Drammen og Lier FpU. Foto: Privat
FPU: Bare Høyre og Fremskrtittspartiet kan redde oss fra å få flyseteavgiften, mener Marius Svartås, formann i Drammen og Lier FpU. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Flyseteavgiften er en avgift på 80 kroner pluss moms for hvert «flysete». Den har som formål å gjøre det dyrere å fly, for å spare miljøet og forhåpentligvis få flere til å reise med buss eller tog.

Dette er utrolig naivt, skremmende og dumt. Den ble vedtatt i desember av samarbeidspartene på Stortinget og nå kommer konsekvensene.

Jeg fikk helt sjokk da jeg leste Dagbladet og så overskriften «Ryanair sier opp avtalen med Rygge lufthavn». Som kjent er Ryanair svært viktig for Rygge lufthavn, ettersom mesteparten av flytrafikken derfra foregår med Ryanair. Ryanair er et selskap som tilbyr kundene i Norge gode priser og er et fantastisk tilbud hvis man ønsker å reise for en billig penge.

Siden de satser på lave priser, er Rygge lufthavn kanon for dem når det er mye billigere å være stasjonert på Rygge enn Gardermoen. Nå skal Ryanair fra og med 1. november slutte å fly fra Rygge.

Nå mister det norske folk et skikkelig godt og billig tilbud. Rygge må legges ned fordi Ryanair slutter å fly, og over 1000 ansatte mister nå jobben. Dette, kjære leser, på grunn av flyseteavgiften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer