Flytt deg, Roald Dahl

En ny grotesk barnebokserie har alt som skal til for å ta ungene med storm.

BEISTET: Barneboka til Jack Meggitt-Phillips er herlig makaber. Illustrasjon fra boka
BEISTET: Barneboka til Jack Meggitt-Phillips er herlig makaber. Illustrasjon fra boka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jack Meggitt-Phillips har sagt i et intervju at han begynte å skrive «Beistet og Bettina» fordi han ville finne tilbake til det morsomme ved skrivingen. Det må han ha klart.

Det er iallfall hysterisk morsomt å lese denne barneboka, som får meg til å angre på at jeg har brukt ordet «spinnvill» så ofte i barnebokanmeldelser. For er det én bok som fortjener ordet, så er det denne. I kombinasjon med makaber, forstyrrende - og ikke så rent lite frekk. En perfekt høytlesningsbok på sengekanten, med andre ord.

Tror du meg ikke?

Ufyselige Bettina

Møt Bettina, den mest ufyselige ungen på det nitriste barnehjemmet til Miss Fizzlewick, en figur som minner mistenkelig om Miss Hannigan fra musikalen «Annie». Men Bettina er ingen sjarmerende anarkist med stort hjerte, som i musikalen. Iallfall ikke i utgangspunktet. Hun er typen som stjeler fra de andre ungene og stapper meitemark opp i neseborene deres, og går inn for å gjøre livet surt for alle hun møter, bare for moro skyld.

Bokas andre hovedperson er 511 år gamle Ebenezer Tweezer. For å bli 512, trenger han påfyll av en ungdomsdrikk han får av et beist som bor på loftet hans. I over 500 år har beistet gitt ham alt han ønsker seg, såframt Ebenezer sørger for å skaffe til veie alt det vil ha å spise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer