- Flytt Nobelkonserten sørover

Dagbladet :på nettet (OSLO SPEKTRUM): Sting ønsker å flytte hele Nobelpris-arrangementet til et varmere land. I Oslo er det for kaldt.

Sting hoppet over standardfrasen da Dagbladet :på nettet spurte hva han synes om Norge.

- Det er forferdelig kaldt her. Faktisk burde man flytte hele fredsprisutdelinga 800 kilometer lenger sør, humret Sting.

Sprek

Den spreke 52-åringen var iført skinnklær under kveldens opptreden. Han var i strålende humør og flørtet med publikum. Backstage tok han seg tid til å snakke med Dagbladets reporter.

Synes du årets utdeling er for lite kontroversiell?

- Spør du meg om det. Jeg som er så lite kritisk, ler Sting.

- Nei, jeg synes ikke det gjør noe at det er lite kontroversielt.

Sting har fulgt arbeidet til organisasjonen i årevis.

- Jeg har aldri jobbet sammen med dem , men jeg beundrer dem sterkt.

Rørte publikum

Det var et stjernespekket knippe artister som underholdt 5500 mennesker i Oslo Spektrum. Sterkest inntrykk gjorde nok likevel den irske gruppa The Corrs. De fire søsknene har avlyst alle spillejobber etter at deres mor døde for bare to uker siden. Alvorstynget og kledt i rosa og svart silkeantrekk beveget de publikum med sin sterke fremføring av fire sanger i Oslo. Senere i kveld mottar The Corrs en platinaplate på Oslo Plaza.

Riktig og viktig vinner

Den britiske gruppa A1 - med det norske bandmedlemmet Christian Ingebrigtsen var med på sin største spillejobb noensinne.

- Kjempegøy å være med på dette sier, Ingebrigtsen etter konserten.

Mimte

Tina Turners lot være å synge «When the heartache is over» og «Whatever you need», men gjorde istedet begge sangene som mimeøvelser. Turner topper den velfyllte artistlista på gallakonserten, men var den eneste blant det stjernespekkede laget som sto på scenen til fullt playback.

RØRTE: Jentene i The Corrs miste moren sin for to uker siden. Andrea Corrs rørte publikum i kveld.
SPREK 2: Sting har rundet 50 år, men har like sterk sexappeal.
SÅR HALS: Bryan Ferry sang en anelse surt i kveld. Han forklarte det med at han hadde sår hals.
SPREK 1: Ingenting å si på formen til Tina Turner. Men hun skuffet publikum ved å ha playback. Det hadde ikke de andre artistene.