Flytter fredspriskonserten

Skal selge billigere billetter og ha færre artister, men håper på større stjerner.

SISTE I SPEKTRUM: Konsertvert Queen Latifah og prisvinner Malala Yousafzai under fjorårets fredspriskonsert. Det ble den siste i Oslo Spektrum. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SISTE I SPEKTRUM: Konsertvert Queen Latifah og prisvinner Malala Yousafzai under fjorårets fredspriskonsert. Det ble den siste i Oslo Spektrum. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter tjue år i Oslo Spektrum flytter Nobels fredspriskonsert i år til Telenor arena.

Dermed kan arrangørene selge ti tusen flere billetter enn tidligere - og ha håp om å få enda større og mer populære artister som trekkplaster.

- Vi vet at en del store, internasjonale artister synes det er mer interessant å spille live for et stort publikum, enn for et mer begrenset publikum som det er plass til i Spektrum, sier direktør Olav Njølstad ved Det Norske Nobelinstitutt.

Sliter med økonomien - Ved å flytte til Telenor, som i flere år har arrangert store konserter med store artister, får vi til et format som kan gjøre konserten mer attraktiv for en del av toppartistene. Jeg kan ikke love noe her og nå, men ambisjonen er helt klart å forbedre oss også på dette området, sier han.

Tidligere i år ble det kjent at fredspriskonserten har slitt med økonomien. Nå har den internasjonale underholdningsgiganten IMG mistet jobben med å skaffe sponsorer og distribuere den.

Istedet skal konserten produseres av det norske eventyrået Gyro i samarbeid med tv-produksjonsavdelinga til norske Warner Bros, det tidligere Eyeworks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer