Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Flytter fredspriskonserten

Skal selge billigere billetter og ha færre artister, men håper på større stjerner.

SISTE I SPEKTRUM: Konsertvert Queen Latifah og prisvinner Malala Yousafzai under fjorårets fredspriskonsert. Det ble den siste i Oslo Spektrum. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SISTE I SPEKTRUM: Konsertvert Queen Latifah og prisvinner Malala Yousafzai under fjorårets fredspriskonsert. Det ble den siste i Oslo Spektrum. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter tjue år i Oslo Spektrum flytter Nobels fredspriskonsert i år til Telenor arena.

Dermed kan arrangørene selge ti tusen flere billetter enn tidligere - og ha håp om å få enda større og mer populære artister som trekkplaster.

- Vi vet at en del store, internasjonale artister synes det er mer interessant å spille live for et stort publikum, enn for et mer begrenset publikum som det er plass til i Spektrum, sier direktør Olav Njølstad ved Det Norske Nobelinstitutt.

Sliter med økonomien - Ved å flytte til Telenor, som i flere år har arrangert store konserter med store artister, får vi til et format som kan gjøre konserten mer attraktiv for en del av toppartistene. Jeg kan ikke love noe her og nå, men ambisjonen er helt klart å forbedre oss også på dette området, sier han.

Tidligere i år ble det kjent at fredspriskonserten har slitt med økonomien. Nå har den internasjonale underholdningsgiganten IMG mistet jobben med å skaffe sponsorer og distribuere den.

Istedet skal konserten produseres av det norske eventyrået Gyro i samarbeid med tv-produksjonsavdelinga til norske Warner Bros, det tidligere Eyeworks.

Mens Spektrum ikke tar flere enn rundt 5000 publikummere, kan hallen på Fornebu huse 15 eller til og med 16 000. Det gjør inntektspotensialet større, men også at Nobelinstituttet kan skru ned billettprisen noe.

Mens du før måtte ut med minst 550 kroner for de billigste plassene, skal du nå slippe inn for bare 430. Da får du imidlertid plass bakerst i salen.

Frir til familier Vil du komme på nært hold av de store stjernene som vanligvis headliner og leder arrangementet, må du ut med 1195 kroner for de beste plassene, enten det er på gulvet eller tribunene. Det er på linje med prisene på de dyreste billettene i Spektrum.

- Håpet er at ved å legge ut mange billetter i en lavere prisklasse enn før, gjør vi konserten mer attraktiv for familier. Skal du ha med deg fire personer har det betydning av prisene blir såpass mye lavere, mener Nobel-direktøren.

Han signaliserer også at det kan bli aktuelt med færre artister på framtidas fredspriskonserter - og istedet gi hver av dem mer tid på scenen. Til nå har det ikke vært tid til å la artisten framføre mer enn to eller tre låter innenfor 90 minutters-formatet, som man skal bevare.

Nye sponsoravtaler, som strekker seg over fire til fem år, skal dessuten gjøre arbeidet med å utvikle konserten mer langsiktig. Som hovedsponsor skal Telenor bidra til fornyelse av konseptet.

- Noe av det vi jobber med å trekke inn sosiale medier i større grad. Uten at jeg kan gå mer i detalj er det spennende ting på gang - noe vi kan implementere i år, andre ting som kommer på plass senere, sier Njølstad.

To måneder før årets konsert går av stabelen er det fortsatt ikke kjent hvem som blir headlinere eller verter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!