RASTE NED: Flere personer ble skadd da deler av taket raste ned på Sentrum scene, der det pågikk en konsert for BI-studenter søndag.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
RASTE NED: Flere personer ble skadd da deler av taket raste ned på Sentrum scene, der det pågikk en konsert for BI-studenter søndag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Flytter Sentrum Scene-arrangement etter ulykken

- Beklager det inntrufne. 

På grunn av hendelsen hvor taket på Sentrum Scene falt ned under en konsert søndag, flyttes arrangementet «Making A Murderer» Live til Oslo Spektrum.
Krimdokumentaren «Making a Murderer» tok verden med storm i slutten av 2015 og begynnelsen av 2016, og belyser rettsprosessene mot Wisconsin-mannen Steven Avery.

Egentlig skulle forsvarerne Dean Strang og Jerry Buting møte publikum fra scenen på Sentrum Scene, i en samtale ledet av Asbjørn Slettemark. Men Sentrum Scene kan foreløpig ikke brukes som arrangementssted.

- Vi beklager det inntrufne, men ønsker alle et strålende arrangement – og ser frem til å se dere igjen på Sentrum Scene, skriver arrangøren i en pressemelding.

Utbedrer skadene

Da Dagbladet snakket med Hans Arnt Lier, eier av Sentrum Scene, mandag fortalte han at politiet hadde frigjort lokalene slik at de kunne utbedre skaden, og sørge for at noe lignende ikke skjedde igjen. De visste derimot ikke hvor lang tid det vill ta å gjøre utbedringene.

- Det ser ut som at det er en tidligere kosmetisk skade, som ble utbedret for flere år siden, som har sluppet taket. Det er et tynt tak med gips som har falt ned i et område på omkring en kvadratmeter. Nå vil vi gjennomgå den i sin helhet og sørge for at det blir utbedret slik at det blir hundre prosent sikkert, sa Lier, mandag.

Ifølge politiet var rundt 1800 mennesker i lokalet da deler av taket begynte å falle ned under en konsert for BI-studenter.

Stor seersuksess

Netflix-dokumentaren «Making a Murderer» om den ressurssvake skraphandlerfamilien fikk seere verden over til å sitte klistret til skjermen, og ble en gedigen suksess.

Over ti episoder fortelles historien om Steven Avery (53), som ble tiltalt og dømt for voldtekt og sonet 18 år, men slapp ut etter at ny DNA-testing viste at han ikke var voldtektsmannen.

Avery stevnet så Manitowoc County, delstaten han bodde i, for 36 millioner dollar for å ha sendt ham uskyldig i fengsel

Da den unge fotografen Teresa Halbach så forsvant ble Avery beskyldt for drapet sammen med nevøen sin, Brendan Dassey. I 2007 ble begge dømt til livsvarig fengsel.

Serien avdekket forhold i det amerikanske rettsvesenet som førte til debatt verden rundt.