Flyttet fra Y-blokka

Kunstverkene til Pablo Picasso og Carl Nesjar flyttet vekk fra sine opprinnelige hjem.

PÅ FLYTTEFOT: Kunstverkene flyttes til en midlertidig lagringsplass, men blir igjen å se når det nye regjeringskvartalet står klart. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix
PÅ FLYTTEFOT: Kunstverkene flyttes til en midlertidig lagringsplass, men blir igjen å se når det nye regjeringskvartalet står klart. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kunstverkene «Fiskerne» og «Måken» av Carl Nesjar og Pablo Picasso flyttes torsdag fra Y-blokka i regjeringskvartalet til sin midlertidige lagringsplass.

Kunstverkene, som er blitt tatt ned fra bygget gjennom uka, veier henholdsvis 250 og 60 tonn. De flyttes med et spesialkjøretøy til en lagringsplass ved Akersgata på motsatt kant av regjeringskvartalet.

Der skal de oppbevares inntil de kan bli integrert i et nytt regjeringskvartal.

Demonstranter tilstede

Mannskapet som har gjort jobben med å fjerne kunsten, rigget seg til mandag formiddag med kraftige maskiner og et eget spesialkjøretøy for å frakte vekk den tunge betongveggen.

Noen få demonstranter var til stede for å markere sin motstand mot omplasseringen.

Mens «Fiskerne» er en del av endeveggen på Y-blokka, var «Måken» plassert inne i vestibylen i regjeringsbygningen.

Vedtaket om riving har vakt sterke reaksjoner på flere hold, men er gjennom seks år blitt opprettholdt til tross for klagebehandling og rettslig prøving av gyldigheten.

Nå er begge kunstverkene tatt ned, men vil bli å se igjen når det nye regjeringskvartalet står ferdig, som etter planen blir i 2029.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer