LEVER DRØMMEN: Farah Achour har allerede fått innpass hos produsent/musiker/manager Pitbull med tilgang til stort artistnettverk. Jeg lever drømmen min, men jeg er bare i begynnelsen, sier artisten til Dagbladet. Foto: Anders Grønneberg
LEVER DRØMMEN: Farah Achour har allerede fått innpass hos produsent/musiker/manager Pitbull med tilgang til stort artistnettverk. Jeg lever drømmen min, men jeg er bare i begynnelsen, sier artisten til Dagbladet. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Flyttet til LA - havnet i artiststallen til Pitbull

Farah Achour gikk på skole med Karpe Diem-gutta, nå er hun en del av Team Pitbull.

(Dagbladet): Farah Achour (28) har delt klasserom med Karpe Diem, spilt fiolin med Alexander Rybak - og satser på en framtid som låtskriver og artist.

Pitbull, eller Armando Cristian Pérez (31) som han heter, er en amerikansk rapper, låtskriver, skuespiller og plateprodusent.

Pitbull er kjent for sitt kontaktnett og regens som en svært viktig alleriet i platebransjen.

- Jeg er heldig I dag debuterer den norskmarokkanske kvinnen med singelen «In The Morning» - inspirert av suksessen til Karpe Diem, Aleksander Rybak, Ray Kay og Stargate - men også entertaineren, rapperen og produsenten Pitbull.

- Jeg er så heldig å være i stallen til Pitbull. Det har åpnet mange dører, sier Farah Achour.

Hennes marokkanske familie kom til Norge lenge før hun ble født. For tre år siden tok hun mot til seg og flyttet til Los Angeles for å satse på en musikkarriere

Lange dager - Jeg bestemte meg for å leve ut en drøm. Den har jeg så vidt begynt på. Det er beinhardt og mye jobbing, men også spennende og interessant, sier Achour.

Hun flyttet til bydelen Studio City ikke langt fra Hollywood. Arbeidsdagen starter tidlig, og varer til lang på natt.

Farah Achour forteller om arbeidsdager på 16 timer.

- Ballen begynte å rulle da jeg traff Team Pitbull på Midemfestivalen i Frankrike for et par år siden. Jeg bare dro dit for å knytte kontakter, sier Farah Achour.

Låtskriver Hun beskriver seg i større grad som låtskriver enn artist, men Universal i Norge har tro på henne og gir nå ut singelen «In The Morning». Farah Achour har mange låter på lager, og planlegger flere utgivelser og et album. Men drømmen er å få plassert sine låter hos de største artistene.

- Drømmen må være å få artister som Beyoncé og Alicia Keys til å spille mine låter, sier Farah Achour - og med nettverket hun har gjennom Team Pitbull er alt mulig.

Farah Achour har syslet med musikk og teater hele livet. Hun gikk i klassen med Magdi og Chirag fra Karpe Diem, og fikk sin virkelig musikalsk oppvåkning på ungdomsskolen.

Ray Kay - venn og veileder Hun ble undervist i klassisk fiolin av Igor Rybak, far til Alexander Rybak - og spilte videre sammen med Alexander ved Barratt Due musikkinstitutt.

Hun mener at det å være norsk er eksotisk i LA, og en fordel. Stargate og Ray Kay er kjente og fungerer som døråpnere.

- Jeg kjenner personlig Ray Kay fra mange år tilbake. Han er en nær venn som gir meg råd og støtte, sier Farah Achour - som ikke har angret på at hun flyttet til LA.

FAMILIEBUSINESS: Farah Achour sammen med sin norske manager, fetteren Nassir Achour. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
FAMILIEBUSINESS: Farah Achour sammen med sin norske manager, fetteren Nassir Achour. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet Vis mer