DEBATT

Debatt: Politihøgskolen

Flytting av Politihøgskolen er en god idé!

Ønsket om flytting av Politihøgskolen til Lillestrøm er solid forankret gjennom samarbeidsrådet på Nedre Romerike (SNR).

ØNSKER MER: Lillestrøm har både tingrett og politistasjon, og nå ønsker de også Politihøgkolen. Og byen har resten av Romerike med seg. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
ØNSKER MER: Lillestrøm har både tingrett og politistasjon, og nå ønsker de også Politihøgkolen. Og byen har resten av Romerike med seg. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Omlokalisering av Politihøgskolens avdeling på Majorstua har vært en aktuell sak i mange år, blant annet er det stort behov for nye og mer tilpassede lokaler for utdanning og etterutdanning av politi. Det er også bred politisk enighet om å lokalisere statlige arbeidsplasser utenfor Oslo, og regjeringen har lagt vekt på å styrke nye regioner og storkommuner.

I Dagbladet 3. januar argumenterer Jan Bøhler for at ny politihøyskole bør bygges i Groruddalen. Her følger argumenter for hvorfor Lillestrøm er optimal lokalisering for en ny politihøyskole.

Når høyskolen i Oslo og Akershus får universitetsstatus, blir Lillestrøm universitetsby. Ingen andre byer i Norge kan skilte med mer sentral plassering, med ti minutter til Oslo og tolv minutter til Gardermoen, med tog. Det er enkelt å komme både til og fra for både studenter og ansatte. Trenings- og øvelsesfasiliteter av alle slag finnes i nær radius. Det finnes en håndfull tomter med få minutters gange til Lillestrøm stasjon, som kan egne seg for bygging av ny skole. Nedre Romerike er en av Norges mest attraktive regioner og ønsket om flytting av Politihøgskolen til Lillestrøm er solid forankret gjennom samarbeidsrådet på Nedre Romerike (SNR), bestående av sju kommuner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.