DEBATT

Debatt: Politihøgskolen

Flytting av Politihøgskolen er en god idé!

Ønsket om flytting av Politihøgskolen til Lillestrøm er solid forankret gjennom samarbeidsrådet på Nedre Romerike (SNR).

ØNSKER MER: Lillestrøm har både tingrett og politistasjon, og nå ønsker de også Politihøgkolen. Og byen har resten av Romerike med seg. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
ØNSKER MER: Lillestrøm har både tingrett og politistasjon, og nå ønsker de også Politihøgkolen. Og byen har resten av Romerike med seg. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Omlokalisering av Politihøgskolens avdeling på Majorstua har vært en aktuell sak i mange år, blant annet er det stort behov for nye og mer tilpassede lokaler for utdanning og etterutdanning av politi. Det er også bred politisk enighet om å lokalisere statlige arbeidsplasser utenfor Oslo, og regjeringen har lagt vekt på å styrke nye regioner og storkommuner.

Flytting av Politihøgskolen er en god idé!

I Dagbladet 3. januar argumenterer Jan Bøhler for at ny politihøyskole bør bygges i Groruddalen. Her følger argumenter for hvorfor Lillestrøm er optimal lokalisering for en ny politihøyskole.

ORDFØRER; Ragnhild Bergheim.
ORDFØRER; Ragnhild Bergheim. Vis mer

Når høyskolen i Oslo og Akershus får universitetsstatus, blir Lillestrøm universitetsby. Ingen andre byer i Norge kan skilte med mer sentral plassering, med ti minutter til Oslo og tolv minutter til Gardermoen, med tog. Det er enkelt å komme både til og fra for både studenter og ansatte. Trenings- og øvelsesfasiliteter av alle slag finnes i nær radius. Det finnes en håndfull tomter med få minutters gange til Lillestrøm stasjon, som kan egne seg for bygging av ny skole. Nedre Romerike er en av Norges mest attraktive regioner og ønsket om flytting av Politihøgskolen til Lillestrøm er solid forankret gjennom samarbeidsrådet på Nedre Romerike (SNR), bestående av sju kommuner.

ORDFØRER: Ole Jacob Flæten.
ORDFØRER: Ole Jacob Flæten. Vis mer

I Lillestrøm ligger både kriminalomsorgsutdanningen (KRUS) og Kriminalomsorgsdirektoratet, i tillegg til Forsvarets forskningsinstitutt (FFI). Her finnes også tingrett og politistasjon. Å kunne dra veksel på de forsknings- og kompetansemiljøer som allerede ligger her, vil være en styrke for politihøyskolen. Slike fagklynger har vist seg gjensidig styrkende og utviklende kompetansemessig, og er å foretrekke framfor spredte lokaliseringer. Ved å ikke flytte skolen geografisk alt for langt vekk fra den eksisterende, vil også sjansen for å beholde eksisterende nøkkelkompetanse øke. Den sentrale plasseringen vil også styrke mulighetene for etter- og videreutdanning, og eventuelle kurs og konferansebehov på fagfeltet. Innenfor kort radius kan man altså både bo, ha muligheter for rekreasjon, kultur, trening, i tillegg til å være «tett på verden» og tett på relevante fagmiljøer, og det vil øke attraktiviteten både som arbeidsplass og studentsted for denne institusjonen.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer