- FM-radioene må kastes om seks år

Regjeringen kunngjør i dag at FM-båndet stenges i 2017, skriver Aftenposten.

 PENSJONIST:  Om seks år er alle FM-radioer modne for søppeldynga - avdeling for elektronisk avfall. Denne Blaupunkt-radioen er veteran allerede. 
ILLUSTRASJONSFOTO: BERIT ROALD, SCANPIX
PENSJONIST: Om seks år er alle FM-radioer modne for søppeldynga - avdeling for elektronisk avfall. Denne Blaupunkt-radioen er veteran allerede. ILLUSTRASJONSFOTO: BERIT ROALD, SCANPIXVis mer

Det finnes minst 15 millioner FM-radioer i Norge. Om seks år vil de være ubrukelige. DAB overtar. Men foreløpig er det kun solgt 300.000 DAB-radioer, skriver Aftenposten.

Ifølge avisen skal regjeringen i dag legge fram en stortingsmelding om digitalradio, og meldingen vil varsle en konkret dato når FM-båndet skal skrus av.

Særlig NRK har presset på for å få en endelig dato. Ifølge NRK gir DAB bedre og mer stabil lyd. Men politikernes problem er at folk i liten grad har sett noen vits i å kjøpe DAB-radioer.

Det er dessuten utviklet en ny og bedre versjon som kalles DAB+. Imidlertid er det kun nyere DAB-radioer som kan ta inn DAB+-signaler.

Aftenposten mener en trolig løsning i Norge blir at man sender DAB og DAB+ parallelt, slik at også de som har kjøpt DAB-radioer allerede, fortsatt kan bruke disse.

I Storbritannia kunngjorde politikerne først at FM-båndet skulle stenges i 2015, men de har siden fjernet datoen og overlatt alt til bransjen selv.

(NTB)