FN og asylpolitikken

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BREVET TIL UNHCR: Regjeringen fører en flyktningpolitikk i samsvar med flyktningkonvensjonen og grunnleggende menneskerettigheter. Samarbeidet med Høykommissæren styrkes ved at vi nå legger opp til en mer regelmessig og direkte dialog med FN.Fra norsk side har vi understreket at vi fullt aksepterer UNHCRs rett til å kritisere norske myndigheter, men vi har bedt om at det tas kontakt i forkant, slik at vi unngår kritikk som bygger på misforståelser om hva som reelt er norsk politikk og praksis. Det er Høykommissæren selv som har foreslått retningslinjene for kommunikasjon som kommissærens Stockholmskontor etter min mening brøt, og som var tema for mitt brev. Saken er verken større eller mindre enn det.

NORSKE MYNDIGHETER har et godt forhold til FNs Høykommissær for flyktninger, UNHCR. Jeg har selv stilt spørsmålet til Antonio Gueterres, FNs Høykommissær for flyktninger. Hans svar er: Norge er et av de land som i størst grad følger våre anbefalinger. Ja, faktisk i en slik grad at Høykommissæren ofte bruker Norge som et eksempel til etterfølgelse for andre land.Anbefalingene fra FNs Høykommissær for flyktninger er viktige, og blir tillagt stor vekt av de som fatter de konkrete beslutningene i hver enkelt sak. Men i Norge som andre land, er det vi som bestemmer vår flyktningpolitikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer