FN-rapport maner til kvinneopprør

Rapporten fra FNs utviklingsprogram er et forsøk på å forstå hva som hindrer utviklingen i den arabiske verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Her er ukas bokanmeldelser

RAPPORT: I de siste 10-15 åra har det vært økonomisk vekst og det er blitt innført demokratiske institusjoner der stagnasjon, nedgang og despoti tidligere rådde grunnen. Det er dette som kalles globalisering. Den har mange baksider, en av dem er at noen områder høster alle de negative og ingen av de positive sidene ved globaliseringen. Det fins to slike områder, regionene sør for Sahara og de arabiske landene.

Utarbeidelsen av en utviklingsrapport, årets utgave er den fjerde, for de arabiske landene med 310 millioner innbyggere, er et forsøk på å forstå hva som hindrer utviklingen i denne regionen, og å fjerne disse hindringene.

Demokrati

Årets rapport argumenterer for at den manglende likestillingen mellom kjønnene hindrer økonomisk vekst, kvinnene må få mer makt, det vil føre til en demokratisering og til økonomisk vekst. Mangelen på utvikling knyttes til at kvinnene ikke har samme rettigheter og muligheter som menn, i mange av landene må de be ektemannen om lov til å ta arbeid, til å låne penger og til å foreta reiser. De er stengt inne i familien. Det er en besnærende tanke at to store problemer, mangel på demokrati og økonomisk utvikling, kan løses samtidig. Demokratisering frigjør kvinnenes ressurser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer