KOMMENTARER

FN står i veien når Canada skal legalisere cannabis

Justin Trudeau står overfor et dilemma når han skal utvikle ny cannabispolitikk.

LIBERAL: Canadas statsminister Justin Trudeau vil legalisere cannabis. Men FN står i veien, skriver Aksel Braanen Sterri. Foto: REUTERS/Chris Wattie
LIBERAL: Canadas statsminister Justin Trudeau vil legalisere cannabis. Men FN står i veien, skriver Aksel Braanen Sterri. Foto: REUTERS/Chris Wattie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Hva skal progressive krefter gjøre når internasjonale FN-konvensjoner står i veien for å føre den politikken de mener vil redde liv, få bukt med kriminalitet og sikre kontroll med skadelige rusmidler? Det er dilemmaet Canadas statsminister og alle liberaleres kjæledegge, Justin Trudeau, nå står overfor.

Hans liberale regjering har foreslått en «legalisering, regulering og begrensning» av cannabis som skal tre i kraft våren 2017. På FN-møte i New York i april (UNGASS), hvor FNs narkotikapolitikk ble diskutert, forklarte Canadas helseminister Jane Philpott hvorfor:

«Vi vet det er umulig å arrestere oss ut av problemene ... Vi vil få på plass en lovgivning våren 2017 som sikrer at vi holder marihuana unna barna og profitten unna de kriminelle.»

Canada er blant landene som ønsker den største reformen av de nåværende FN-konvensjonene som setter rammene for narkotikapolitikken landene kan føre. Selv om sluttproduktet på UNGASS var en forbedring fra dagens situasjon, var Canada langt fra å få gjennomslag for å få en global narkotikapolitikk som setter velferd, skadereduksjon og menneskerettigheter i forsete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer