Fnisedetektivene

En uhøytidelig actionkomedie om den vakre detektivtrioen.

På slutten av 70-tallet handlet den heteste krimserien på tv om tre smellvakre kvinnelige detektiver som arbeidet for den mystiske oppdragsgiveren Charlie. Nå er «Charlie\'s Angels» gjenopplivet i stort format, med Drew Barrymore, Cameron Diaz og Lucy Liu (Ling i «Ally McBeal»), tre skuespillere som i hvert fall ikke står tilbake for originaltrioen hva utseende angår.

Resultatet er en effekttung, fartsfylt og morsom actionkomedie, spillefilmdebuten til regissør McG (kunstnernavnet til Joseph McGinty Nichol). Han kommer fra musikkvideo- og reklamefilmbransjen, noe som merkes godt: Filmen er full av kjappe og overraskende vendinger - tar den seg tid til å dvele ved noe, er det i tilfelle kroppen til Cameron Diaz.

Selv en som aldri får sett seg mett på frøken Diaz, vil føle seg mektig fornøyd etter 92 minutter «Charlie\'s Angels».

Handlingen? Vel, åpningsscenen er til å miste pusten av, den kunne prydet et hvilket som helst James Bond-epos uten å skamme seg, og setter standard for det som kommer etter.

Filmens hovedplot er til gjengjeld en tilsynelatende enkel affære om en kidnappet datamillionær som englene får i oppdrag å finne. De tre fnisende detektivene og deres daglige leder Bosley (Bill Murray) går til saken med stor iver, og får både kle seg ut, danse disko, kjøre racerbil og praktisere kung fu før de er ferdige.

Kampscenene er for øvrig det mest langtekkelige med hele filmen, uendelige oppvisninger i slag og spark.

Men ellers er «Charlie\'s Angels» en strålende avveksling fra svarte novemberdager, et uhøytidelig stykke fart og moro.

Les mer om «Charlie\'s Angels» i Dagbladet.nos trivia-presentasjon!

<B>OPP FRA HAVET</B> stiger tre engler...
GJENOPPLIVET: </B> «Charlie\'s Angels», et uhøytidlig stykke fart og moro.