BLIR SÅPESTJERNE: Skuespiller Erik Hivju er klar for «Hotell Cæsar» hvor han skal spille en hjertesyk pasient. - Temaet er sykehuskøer, avslører han til Dagbladet. Foto: TV 2
BLIR SÅPESTJERNE: Skuespiller Erik Hivju er klar for «Hotell Cæsar» hvor han skal spille en hjertesyk pasient. - Temaet er sykehuskøer, avslører han til Dagbladet. Foto: TV 2Vis mer

Fnyser av «Hotell Cæsar»-forakt

Erik Hivju sjekker inn på hele Norges såpehotell.

(Dagbladet): Om noen uker sjekker skuespiller Erik Hivju (64) inn på «Hotell Cæsar». Der skal han spille en hjertesyk pasient.
- Før var det ikke stuerent med såpeserier, og jeg kjenner mange som fremdeles drister seg til å si «jeg kunne aldri vært Cæsar-stjerne». Jeg hater kultursnobberi og tenker det må finnes noen fryktelig små mennesker inni slike snobber. Bare vent og se, om noen år kommer de til å trenge jobber, og da tar de nok det de får, sier Hivju og humrer fornøyd.

Et utfordrende tankespill 64-åringen har vært engasjert ved Nationalteateret siden 1968, men har de siste årene hoppet frem og tilbake mellom TV-skjermen og teaterscenen. I dag kjenner mange ham som den pensjonerte matematikeren Fritjof Wang fra TV 2-serien «Hvaler», mens de minste husker ham best som Molte fra adventskalenderen «Jul i blåfjell» på NRK.

- Jeg har et karakteristisk ansikt, med stor nese og det hele. Men det er ikke det fysiske som er utfordringen når man skal gå fra en rolle til en annen. Det er det indre tankespillet. Spesielt hvis rollen har få replikker og må fortelle en historie med bare et uttrykk.

Som far så sønn Erik er ikke den eneste Hivju som er i vinden om dagen. Også sønnen Kristofer (33) gjør det bra. I likehet med pappa har også han satset på skuespillerdrømmen.

- Kristofer og jeg er begge filmgærne. Da han var liten leide jeg masse filmer som vi så sammen. Jeg oversatte alt før han lærte å lese teksten, sier Erik.

I 2011 gjorde Kristofer seg bemerket i Hollywood med filmen «The Thing». Én av dem som fikk øynene opp for den norske 33-åringen var selveste Will Smith (43) som ga Hivju en rolle i sin nye storfilm «After Earth».

- Jeg er utrolig stolt. Det er moro å se hvor bra det går for ham, sier pappa.