Føder ny NRK-baby

Onsdag går NRKs nye radiokanal på lufta, skreddersydd for generasjon X. Bak spakene sitter en dansebandmusiker, en nybakt bondekone, en gravid sexspaltist og en urban homse.

Babyen heter NRK Metro, og fødselen blir ifølge programleder Annette Walther (28) like trang som hennes egen.

- Det blir i hvert fall ikke keisersnitt, sier hun.

- Onsdag blir det baluba og champagnekorker i taket, lover prosjektleder Live Kaldestad (28).

Dobbelt svanger

Seks personer skal lage hele kanalen. En og en halv musikkprodusent, én sjef og tre og en halv programleder. Annette Walther er kjent fra Petres «Opptur» og «Sex og sånn», og har satt lærdommen ut i livet og laget barn.

- I det siste har jeg vært så opptatt av NRK Metro at jeg nesten har glemt at jeg er gravid, sier Annette.

Stein Cato Nybakken (29) fra Hamar er sportsfisker, dansebandmusiker og tryggheten sjøl, ifølge de tre andre.

- Men det blir ikke svensktopper på kanalen, erter musikkprodusent Atle Bredal.

Han deler musikkansvaret med Knut Christian Moeng (32), en av de mest urbane sjeler noensinne oppfostret på rurale Sjøvegan. Begge var med og startet Petre for sju år siden.

- Jeg er kanalens stylepolice. Allværsjakker nektes adgang. Jeg er en estetiker - med et sykelig forhold til musikk, ler Knut Christian - kanalens homofile alibi.

Hege Tepstad (26) er, i sterk konkurranse med Annette, skravlebøtta, hun med den sexy stemmen. Bosatt på bondegård og utdannet tømrer.

- Av en eller annen grunn har jeg veldig draget på gamle menn. På radio altså, ler hun.

Moter og musikk

NRK Metro skal være noe midt imellom Petre og P1, med kultur, underholdning og livsstil i høysetet. En kommersiell kanal uten reklame. Med 80 prosent musikk.

- Musikk som folk har et forhold til, alt fra gamle goldies til det siste på listene. Samtidig skal vi være uforutsigbare, sier musikkmann Atle.

- Vår aldersgruppe har aldri hatt en egen kanal. Vi skal være folkelige - i positiv forstand. Det blir lite roping og skriking, men en mer tilbakelent stemning, sier Live Kaldestad.

TERMIN ONSDAG: Live Kaldestad (f.v.), Stein Cato Nybakken, Atle Bredal, Knut Christian Moeng, Hege Tepstad og Annette Walther er hodene bak NRKs nye baby, NRK Metro.