Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Født til poker

Sliter du med en lei last, kan det hende den er skjebnebestemt. Slik er det dypsindige budskap i «Siste spill», en film om poker, framført av Matt Damon. Dette var da bortkastet, Matt.

Damon er en god skuespiller; uanstrengt, naturlig og umiddelbart troverdig. Edward Norton, hans makker i «Siste spill», er enda bedre - blant USAs aller beste unge aktører. Ingen av dem har fortjent dette manuset, men det går verst ut over Norton.

I det som kunne vært en helt akseptabel underholdningsfilm, er han en vandrende banalitet i rollen som Worm - den eplekjekke, litt sjarmerende småkjeltringen og bestevennen uten ryggrad som vår stakkars helt tappert ordner opp for. Damons figur, Mike McDermott, har i motsetning til kompisen en slags substans og er så lynende intelligent og grei, så. Jusstudent, til og med. Derfor er det høyst forbausende å høre at han liksom skulle være født med et pokergen, som tvinger ham til å samle spar ess til evig tid.

Den som vil lære om spillets finesser, har her mye å hente. Pokerkunnskapen er upåklagelig, miljøskildringene fra New Yorks hel- og halvsnuskete pokerklubber virker troverdige. Men «Siste spill» er som en cowboyfilm, hvor helten som regel... Ja, vi vet jo hva helten gjør. Eller den kunne handlet om en nikotin- slave, glamorøst besatt av sneiper. A man\'s gotta do what a man\'s gotta do.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media